Răsturnare de situaţie în cazul lui Djokovic: Nu este lăsat să intre în Australia. Dacă nu aduce dovezi va fi urcat în primul avion!

Postat la: 05.01.2022 16:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Răsturnare de situaţie în cazul lui Djokovic: Nu este lăsat să intre în Australia. Dacă nu aduce dovezi va fi urcat în primul avion!

Novak Djokovic a primit o excepţie medicală pentru a putea participa la Australian Open, dar autorităţile de frontieră nu îi permit încă accesul în ţară.  Tenismenul sârb Novak Djokovic, care nu a făcut public faptul dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19, a primit o "scutire" pentru a participa la primul Grand Slam al anului, Australian Open.

Australienii se revoltă, însă, mai ales că Djokovic este singurul jucător despre care se ştie că a fost exceptat de la reguli. Toţi jucătorii şi staff-ul acestora trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 sau să primească o excepţie din partea unui expert independent. Organizatorii se apără, însă, şi spun că sârbul nu a primit tratament special. "Am făcut procesul de intrare la turneu foarte dificil, pentru a ne asigura că este corect şi pentru a ne asigura că experţii îşi fac treaba în mod independent" a declarat Craig Tiley, şeful echipei de organizare a turneului, care a mai anunţat că 26 de sportivi au cerut excepţii, dar numai "câteva" au fost acordate.

Decizia organizatorilor este extrem de controversată, în contextul în care în Australia sunt zeci de mii de cazuri de COVID-19 pe zi. Mulţi australieni acuză guvernul că le-a permis celor bogaţi şi faimoşi să facă tot ce îşi doresc, în timp ce oamenii obişnuiţi au trebuit să stea departe de cei dragi, chiar dacă se aflau pe patul de moarte, scrie BBC. Autoritățile de frontieră din Australia examinează o "problemă" în privința documentelor de călătorie ale sârbului Novak Djokovic. Ministrul de Interne al Australiei, Karen Andrews, a transmis că Djokovic trebuie să vină "dovezi acceptabile" conform cărora are nevoie de excepţia medicală.

"Orice individ care intră în Australia trebuie să se supună regulilor de la graniţă. Chiar dacă Guvernul Victoria şi Asociaţia de Tenis Australiană vor să permită unui jucător nevaccinat să participe la Australian Open, Guvernul Commonwealth-ului se ocupă de regulile de intrare pe teritoriul statului. Dacă un individ care soseşte în ţară nu este vaccinat, el trebuie să vină cu dovezi clare şi acceptabile că nu se poate vaccina din motive medicale, pentru a putea intra în ţară. Vameşii se vor asigura că toate persoanele care intră în ţară vor respecta regulile", a declarat Karen Andrews.