Patru ipoteze despre cum a ajuns substanța în corpul Simonei Halep

Postat la: 24.10.2022 11:33 | Scris de: ZIUA NEWS

Patru ipoteze despre cum a ajuns substanța în corpul Simonei Halep

Anunțul Agenției Internaționale de Integritate e tenisului este fără putință de tăgadă, ambele probe recoltate la US Open de la Simona Halep indicând urme ale acestei substanțe. Întrebarea care se naște pe buzele fiecărui iubitor al tenisului și nu numai este cum a ajuns Roxadustatul în organismul tenismenei, mai ales că nu poate fi vorba de contaminare sau ingerare accidentală a aceastei substanțe.

Conform specialiștilor, substanța este una de sinteză, artificială, care nu se găsește în mod natural ori în pastile comune, ci numai în aceste tablete. Deci, ca să ai Roxadustat în corp, trebuie să iei acest medicament. Sunt câteva ipoteze, pe care Simona Halep trebuie să le infirme sau să le confirme, mai întâi în fața comisiei de anchetă, apoi în fața milioanelor de fani care au susținut-o în carieră.

1. A luat substanța cu bună știință

Variantă este mai puțin plauzibilă, pentru că în peste 20 de ani de carieră Simona a dat exemplu de un sportiv corect și a trecut de toate testele antidoping.

2. I-au fost administrate substanțe „ascunse" în medicație sau alimentație

Cineva din stafful ei, deci care avea acces la alimentația sau medicamentația sa, i-a strecurat, fără ca Simona Halep să știe, și această substanță, pentru a-i mări performanțele sportive și implicit sumele de bani câștigate de pe urma concursurilor. Ori a păcălit-o că medicamentul respectiv este inofensiv.

3. Cineva din stafful ei a pârât-o la WADA

Există informația că Simona Halep a fost supusă unei proceduri speciale pentru depistarea substanței în corp. Ea a trecut fără probleme de nenumărate teste antidoping normale, astfel că, acum, ar fi fost supusă unui test special, capabil să detecteze Roxadustatul. În acest caz, cineva care a fost sau care este în stafful ei a pârât-o la WADA, iar acea persoană ar fi cea care a „trădat-o" pe Simona, după cum chiar ea s-a exprimat în comunicatul oficial.

4. I s-a pus ceva în mâncare/băutură în scopul răzbunării/scoaterii din circuit.

Și aici gândurile fanilor tenisului se duc către o rivală sau către familia fostului ei soț, Toni Iuruc, de care Simona Halep ales să se despartă după un singur an de mariaj. Varianta este puțin credibilă pentru că, dacă cineva voia să-i facă rău cu adevărat, nu-i punea o substanță obscură și greu de detectat, ci ceva mult mai folosit pentru dopaj. În plus, e greu să ajungi în preajma Simonei Halep și să-i pregătești masa ori băutura, mai ales în contextul în care tatăl sportivei, Stere Halep, mărturisea că fiica sa nu consuma nimic din ce nu era sigilat.