Opt jucătoare din echipa de handbal feminin a României au refuzat să se vaccineze și nu au mai fost primite la Campionatul European!

Postat la: 20.10.2022 16:10 | Scris de: ZIUA NEWS

Opt jucătoare din echipa de handbal feminin a României au refuzat să se vaccineze și nu au mai fost primite la Campionatul European!

Federația Română de Handbal a anunțat lotul pentru Campionatul European, care va debuta pe 5 noiembrie. Opt dintre handbalistele convocate la echipa națională nu vor putea participa din cauza deciziei personale de a nu se vaccina.

Niciuna dintre sportivele echipei Gloria Buzău nu s-au vaccinat (este vorba despre Andra Moroianu, Bianca Harabagiu, Alina Ilie). În acest demers curajos de împotrivire contra vaccinării obligatorii li s-au alăturat jucătoarele Dana Baed-Kader, Elena Dache Roșu, Andreea Mihart și Andreea Popa. În contextul dat de refuzul jucătoarelor mai sus amintite de a se vaccina, ele vor fi înlocuite cu mai tinerele Diana Lixăndroiu, Mihaela Mihai, Corina Lupei, Andreea Țîrle și Sorina Grozav-Tîrcă.

Aceste probleme privind lotul național de handbal al României au survenit după ce EHF (Federația Europeană de Handbal) a luat decizia condiționării participării la Campionatul European de prezentarea de către jucători a certificatului verde care să ateste că s-au vaccinat împotriva COVID-19. Nu aceeași a fost poziția jucătoarelor Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Iulia Dumanska, Crina Pintea și Nicoleta Dincă. Acestea au preferat să se supună noilor reguli restrictive impuse de EHF pentru a avea posibilitatea să evolueze în cadrul Campionatului European.