Italia a emis mandat internaţional de arestare pe numele lui Robinho, condamnat la 9 ani de pușcărie pentru viol în grup

Postat la: 15.02.2022 16:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Italia a emis mandat internaţional de arestare pe numele lui Robinho, condamnat la 9 ani de pușcărie pentru viol în grup

Procuratura din Milano a emis, marţi, un mandat internaţional de arestare şi a cerut extrădarea fotbalistului brazilian Robinho, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în grup, potrivit agenţiilor de presă italiene.

Este foarte puţin probabil ca jucătorul, care se află în Brazilia, să fie extrădat în Italia, deoarece Constituţia Braziliei interzice extrădarea cetăţenilor săi. Mandatul internaţional de arestare, în schimb, prezintă un risc pentru el, deoarece ar putea, în cazul unei călătorii în străinătate, să fie arestat într-o ţară care are acorduri cu Italia care prevăd extrădarea, potrivit presei.

"Pentru noi nu contează dacă îşi ispăşeşte pedeapsa în Italia sau Brazilia. Important este să o ispăşească, mai ales având în vedere infracţiunea comisă şi pentru a proteja femeile", a declarat, pentru AFP, Jacopo Gnocchi, avocatul victimei. Curtea de Casaţie italiană a confirmat în ianuarie pedeapsa de nouă ani de închisoare pentru viol în grup a unei tinere. Faptele pentru care Robinho a fost condamnat datează din 2013. Şase persoane ar fi participat la un viol în grup, însă patru nu au fost identificate de anchetatori. Robinho era legitimat atunci la AC Milan.

Fotbalistul a participat la violarea în grup a unei albaneze atunci în vârstă de 23 de ani, într-o discotecă din Milano. Robinho şi prietenii săi au îmbătat-o pe victimă până când a devenit inconştientă şi incapabilă să opună rezistenţă. Apoi au întreţinut cu ea "raporturi sexuale multiple şi consecutive", potrivit Corriere della Serra. În primă instanţă, jucătorul brazilian şi prietenul lui Ricardo Falco au fost condamnaţi la 23 noiembrie 2017. În decembrie 2020, condamnarea la nouă ani de închisoare a fost menţinută în apel de o instanţă din Milano.