Ținutul Secuiesc are”națională" de fotbal. Stadionul Csikszereda din Miercurea Ciuc va fi inaugurat cu un meci cu Ungaria!

Postat la: 08.07.2022 12:52 | Scris de: ZIUA NEWS

Ținutul Secuiesc are”națională

Szekely Sport scrie că Federația Română de Fotbal a refuzat ca naționala Under 18 să joace cu selecționata similară a Ungariei cu prilejul inaugurării noului stadion al lui FK Csikszereda, care va avea o nouă tribună după ce s-au terminat lucrările de infrastructură ale arenei din Miercurea Ciuc.

Potrivit sursei citate, președintele ciucanilor, Zoltan Szondy, a declarat că, după lungi discuții cu cei de la FRF, a primit un răspuns negativ, motivat de faptul că data de 23 iulie, stabilită pentru inaugurare și partida amicală, nu se încadrează în calendarul competițional al Federației. Ca urmare, "ceremonia de inaugurare va avea loc pe 23 iulie, de la ora 5:30 p.m., și va fi urmată de un meci între echipele naționale U18 ale Ținutului Secuiesc și Ungariei", a precizat Szekely Sport. Așa-numitul Ținut Secuiesc (Székelyföld) este format din județele Covasna, Harghita și, parțial, Mureș, fără a fi însă o unitate administrativă a României.