Gigi Becali, din nou la puşcărie? Acuzaţii extrem de grave la adresa şefului de la FCSB!

Postat la: 18.03.2023 09:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Gigi Becali, din nou la puşcărie? Acuzaţii extrem de grave la adresa şefului de la FCSB!

Şeful celor de la FCSB are din nou probleme de ordin juridic. Sunt acuzaţii la adresa lui Gigi Becali din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a județului Vâlcea. Instituţia a anunțat, prin intermediul unui proces verbal, faptul că a sesizat mai multe nereguli comise de latifundiarul din Pipera.

Becali a aplicat și pentru a obţine subvenţii pentru terenul pe care-l deţine, însă APIA Vâlcea susţine că există nereguli pe numele patronului FCSB. şeful de la FCSB vrea subvenţii pentru terenul pe care-l deţine.

APIA Vâlcea susţine că există nereguli pe numele patronului FCSB. Finanțatorul roș-albaștrilor deține în județul Vâlcea peste 30 de hectare de teren și de pădure.

Gigi Becali a construit în județul Vâlcea, pe terenurile achiziționate, două mănăstiri. Este vorba despre una pentru călugări și alta pentru maici. Acesta declara, în toamna anului 2021, că cele două clădiri vor fi construite la mare distanță una de cealaltă. Asta pentru ca femeile și bărbații să nu se întâlnească.

„Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin.

Femeile și bărbații nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile. La mănăstirea pentru maici nu au voie bărbații. Sigur, turiștii bărbați vor merge la călugări, femeile la maici", a explicat Gigi Becali, în urmă cu aproape trei ani, conform libertatea.ro.

Gigi Becali a fost condamnat, în anul 2013, la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale. Acesta a fost efectuat cu peste două decenii în urmă. Atunci, omul de afaceri a fost trimis în spatele gratiilor. A prejudiciat statul român cu suma de aproximativ 900.000 de dolari.

Patronul celor de la FCSB a fost pus sub acuzare, în anul 2019, alături de Vasile Geambazi, nepotul său, de către procurorii DNA, pentru spălare de bani. Cei doi au fost acuzați că au obţinut 60 de milioane de euro despăgubiri de la ANRP în baza unei expertize supraevaluate. Practic, cei doi ar fi obţinut un profit de 6.000%. DNA a clasat acest dosar în octombrie 2021. Becali şi Geambazi riscau între 3 şi 12 ani de puşcărie.