Fotbalistul care a fost condamnat la moarte. Toată planeta a amuțit!

Postat la: 23.12.2022 20:19 | Scris de: ZIUA NEWS

Fotbalistul care a fost condamnat la moarte. Toată planeta a amuțit!

Un fotbalist iranian a fost condamnat la moarte și ar urma să fie executat în public. Amir Reza Nasr Azadani este unul dintre protestatarii împotriva regimului de la Teheran.

Între 43 și 100 de protestatari, printre care și Amir, care s-au manifestat în ultimele luni împotriva regimului de la Teheran sunt într-un pericol iminent de a fi executați, notează CNN.

Amir Reza Nasr Azadani a fost arestat în luna noiembrie, fiind considerat suspect pentru uciderea colonelului de poliție Esmail Cheraga și a doi luptători Basij, grup paramilitar al forțelor naționale de securitate.

Fotbalistul a fost condamnat la moarte pentru „propagandă a războiului împotriva lui Dumnezeu".

Scandal și la Cupa Mondială
Jucătorii din naționala Iranului nu au avut parte de liniște nici la Cupa Mondială din Qatar.

Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național la Cupa Mondială în semn de protest fața de modul în care a fost ucisă Masha Amini.

Familiile jucătorilor din echipa naţională de fotbal a Iranului au fost amenințate cu tortura și violența după protestul fotbaliștilor din Qatar.

Jucătorilor li s-a spus că familiile lor vor avea de-a face cu „violenţa şi tortura", dacă ei nu vor cânta imnul naţional sau dacă se vor alătura vreunei forme de protest politic împotriva regimului de la Teheran.

Ca urmare, jucătorii au cântat imnul înaintea celui de-al doilea meci, împotriva Ţării Galilor, vinerea trecută, partidă pe care Iranul l-a câştigat cu 2-0.