FIFA va investiga comportamentul lipsit de fair-play al Argentinei din finala Cupei Mondiale

Postat la: 15.01.2023 10:42 | Scris de: ZIUA NEWS

FIFA va investiga comportamentul lipsit de fair-play al Argentinei din finala Cupei Mondiale

FIFA a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva Argentinei pentru "comportament ofensator" în timpul finalei Cupei Mondiale de luna trecută, câștigată de echipă în Qatar, transmite Al Jazeera.

Argentina a învins Franța, câștigătoarea din 2018, la penalty-uri, pentru a ridica trofeul pentru a treia oară.

Portarul Emiliano Martinez a făcut un gest obscen cu trofeul de portar al turneului după meci, înainte de a fi filmat în vestiar făcând mișto de starul francez Kylian Mbappe.

Mbappe a câștigat trofeul Gheata de Aur a FIFA după ce a marcat cele mai multe goluri din turneu.

Organismul mondial de conducere a fotbalului a declarat că Argentina a încălcat potențial regulile privind "comportamentul ofensiv și încălcarea principiilor fair-play-ului" și "comportamentul necorespunzător al jucătorilor și oficialilor".

De asemenea, FIFA investighează Federația Argentiniană de Fotbal pentru încălcarea reglementărilor privind mass-media și marketingul.

Martinez a fost, de asemenea, criticat de experți și de rețelele de socializare pentru că și-a bătut joc de Mbappe în timpul paradei victoriei Argentinei la Buenos Aires - unde a ținut în mână o păpușă pentru copii pe care era lipită fața jucătorului francez.

Echipa croată este, de asemenea, investigată pentru posibile încălcări ale regulilor de "discriminare" și de "ordine și securitate la meciuri".

Jucătorii au părut să cânte un cântec cu conotații fasciste după victoria în meciul de baraj pentru locul al treilea împotriva Marocului.

Apărătorul Dejan Lovren s-a apărat pe sine și pe coechipierii săi, declarând recent agenției de știri AFP că a fost "un cântec patriotic care are legătură cu țara mea, ceea ce înseamnă că îmi iubesc țara".

Între timp, FIFA a anunțat că a amendat Mexicul cu 100.000 de franci elvețieni (107.840 de dolari) pentru scandări ale suporterilor săi în timpul meciurilor echipei împotriva Poloniei și Arabiei Saudite din faza grupelor.

De asemenea, echipa va fi obligată să joace un meci din competiția FIFA cu ușile închise.