Farul vrea să intre în istorie cu un proiect excepțional: ce și-a propus echipa lui Hagi și Popescu
Postat la: 09.09.2021 10:51 | Scris de: ZIUA NEWS
Gheorghe Popescu, președinte Farul Constanța: "Din informațiile noastre, suntem primul club de prima ligă din lume care își propune acest obiectiv ambițios".
Farul Constanța vrea să devină primul club din prima ligă din lume care va atinge neutralitatea climatică până în 2030. Ce înseamnă aceasta? În termeni simpli, neutralitatea climatică (denumită și neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră) se referă la eliminarea emisiilor dăunătoare în atmosferă sau la compensarea acestora prin măsuri adecvate.
Cu alte cuvinte, reducerea emisilor de gaze pe cât de mult e posibil și absorbirea emisiilor de gaze care se produc totuși. Farul a emis un comunciat prin care își propune atingerea neutralității climatice până în 2030. În Uniunea Europeană, neutralitatea cliamtică se dorește a fi atinsă în 2050.
Gheorghe Popescu, președinte Farul Constanța: "Din informațiile noastre, suntem primul club de prima ligă din lume care își propune acest obiectiv ambițios. Vom sugera UEFA și FIFA crearea unui grup de lucru în care cluburile să schimbe informații despre cum ar putea colabora în combaterea schimbărilor climatice. Este timpul să acționăm împreună pentru viitorul copiilor noștri. În ceea ce ne privește, vom adopta foarte curând măsuri concrete. De exemplu, în baza noastră de la Ovidiu va începe un prim proiect de producție de energie regenerabilă care să ne asigure o parte din consum și care să alimenteze și mașinile electrice la care vrem să trecem pentru transport".
Gheorghe Hagi, acționar Farul Constanța: "Pentru noi, viitorul a fost, este și va rămâne cuvântul de ordine. Lucrăm mult cu copiii, iar proiectul nostru este despre ei și despre viitorul lor și al nostru. Ne dorim cu toții o lume mai bună, iar pentru asta este esențial ca fiecare dintre noi să se implice. Vă asigur că împreună cu colegii din club și din Academie vom face tot ce depinde de noi pentru atingerea neutralității climatice până în 2030, mai ales că, din datele prezentate de experți, Constanța este una dintre cele mai expuse zone din România în cazul în care fenomenul încălzirii globale nu este stopat".