Două bicicliste au refuzat să urce pe podium după ce o „femeie" transgender a câștigat cursa: Destul, e destul!

Postat la: 20.05.2023 12:56 | Scris de: ZIUA NEWS

Două bicicliste au refuzat să urce pe podium după ce o „femeie

Biciclistele care s-au plasat pe locurile 2 și 3 la o cursă de ciclism din Colorado au refuzat să urce pe podium pentru ședința foto după ce un bărbat care pretinde că este o „femeie" transgender a câștigat duminică o cursă la categoria feminină, conform Breitbart.

Lesley Mumford, care susține că a „trecut" de la bărbat la femeie în 2017, a câștigat primul loc la categoria feminină la Desert Gravel Co2Ut de 100 de mile de duminică. Totuși, el a fost singurul care a urcat pe podium, deoarece celelalte medaliate au refuzat să participe la ceremonie, potrivit New York Post.

„Nu am idee de ce atât de mulți oameni au căzut înainte de podiumuri, dar au făcut-o", a scris Mumford în descrierea unei fotografii care îl arată stând singur pe pe podium. „Jur că nu am fost singurul din grupa mea de vârstă", a adăugat el.

Nici Lindsey Kriete, clasată pe locul al doilea, nici Michelle Van Sickle, pe locul trei, nu au explicat public de ce au evitat să urce pe podium. Cu toate acestea, mulți numesc dispariția lor un „protest tăcut", inclusiv Inga Thompson, de trei ori olimpică, de 10 ori campioană națională și medaliată la Turul Franței.

„Femeile refuză să urce pe podium cu bărbatul! Bine au făcut!!!", a scris Thompson.