Brazilia e în stare de șoc. E incredibil ce s-a întâmplat în sfertul de finală cu Croația de la Campionatul Mondial

Postat la: 09.12.2022 20:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Brazilia e în stare de șoc. E incredibil ce s-a întâmplat în sfertul de finală cu Croația de la Campionatul Mondial

Echipa naţională a Croaţiei a învins, vineri, reprezentativa Braziliei, scor 1-1 (4-2), la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar.

Primul gol al meciului a fost înscris de Neymar, în minutul 105+1, când a primit o pasă de la Lucas Paqueta, a trecut de Sosa, l-a driblat şi pe Livakovic deschizând scorul. A fost al 77-lea gol al lui Neymar pentru echipa naţională a Braziliei, jucătorul lui PSG egalându-l astfel pe Pele în clasamentul golgeterilor all-time ai Selecao.

Croaţii au egalat în minutul 117 al meciului, la o acţiune purtată de Orsic, pe partea stângă, acesta a centrat şi Petkovic a reluat din prima în poarta lui Allison, mingea fiind deviată de Marquinhos. A fost singurul şut pe poartă al croaţilor.

La loviturile de departajare Livakovic a apărat şutul lui Rodrygo, iar Marquinhos a trimis în bară, în timp ce pentru croaţi au înscris Vlasic, Majer, Modric şi Orsic.

Pentru brazilieni au transformat Casemiro şi Pedro.

CROAŢIA: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Budimir 110) - Brozovic (Orsic 114) - Kovacic (Majer 106), Modric - Pasalic (Vlasic 72), Kramaric (Petkovic 72), Perisic. SELECŢIONER: Zlatko Dalić

BRAZILIA: Alisson - Militao (Alex Sandro 106), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo - Casemiro - Lucas Paqueta (Fred 106), Neymar - Raphinha (Antony 56), Richarlison (Pedro 84), Vinicius Junior (Rodrygo 64). SELECŢIONER: Tite

Cartonaşe galbene: Brozovic 31, Petkovic 117 / Danilo 25, Casemiro 68, Marquinhos 77

Arbitru: Michael Oliver - Stuart Burt, Gary Beswick (toţi din Anglia) - Mustapha Ghorbal (Algeria)

În semifinale, Croaţia va evolua în compania învingătoarei din meciul dintre Ţările de Jos şi Argentina.