Ziuanews a anunțat inca din ianuarie ca Ramona Chiriac e "femeia misterioasa" a Coaliției PNL-PSD care să deschidă lista la europarlamentare

Postat la: 12.03.2024 07:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Ziuanews a anunțat inca din ianuarie ca Ramona Chiriac e

Misterul femeii care să deschidă lista parlamentară a PSD-PNL la europarlamentare a fost dezvăluit de coaliția de guvernare. Fără a căuta prea mult, personajul ideal a fost găsit fără efort în clădirea reprezentanței Comisiei Europene de la București.

Oficial, decizia a fost luată în ședință Coaliției de luni, dar "livrata" presei drept stire politică "pe surse". De marti dimineata, a devenit o certitudine ca Ramona Chiriac, diplomat de carieră, este acea "femeie misterioasa" despre care se vorbea de mai multe zile. Ziuanews, insa, a anuntat-o pe Ramona Chiriac inca din ianuarie anul acesta, după cum se poate constata AICI.

Chiriac a fost numită şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti în iulie 2021. Anterior, din 2016, a fost consul general al României în landul Bavaria. Și-a început cariera în diplomație în 2008, iar înainte a activat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE.

A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1998-2002). Are două diplome de master, una în studii europene (diplomă dublă Universitatea Vestfalică Wilhelms, Münster, Germania și Facultatea de Științe Administrative, Twente, Olanda, 2002-2004) și alta în studii de gen (Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai, 2003-2004), precum și studii doctorale la Universitatea Vestfalică Wilhelms, Munster, Germania (2009-2013).

Potrivit informațiilor din coaliție, pe listă mai sunt si nume la care toata lumea se asteapta si nu e niciun secret, cum ar fi: Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Claudiu Manda, Dan Motreanu, Victor Negrescu, Siegfried Mureșan, Vasile Dîncu, Adina Vălean, Maria Grapini, Daniel Buda, Dragoș Benea, Dan Nica dar și Vasile Blaga.