Sorin Pantiș: "Dacian Cioloș minte cu nerușinare!"

Postat la: 28.09.2021 09:20 | Scris de: ZIUA NEWS

Sorin Pantiș:

Am auzit declarațiile pe care le-a făcut Dacian Cioloș, într-o emisiune TV, referitoare la Dosarul ICA. O spun cu toată responsabilitatea: Dacian Cioloș minte cu nerușinare! Adresa prin care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în dosar, pe care Dacian Cioloș a trimis-o către DNA și toate adresele trimise nu au vizele de la departamentele juridic și economic, așa cum era obligatoriu.

Ministerul Agriculturii nu avea baza legală pentru a se constitui parte civilă, întrucât legea privind înființarea Fondului de dezvoltare a agriculturii fusese abrogată la 1 ianuarie 2003, înaintea privatizării ICA. Doar Ministerul Finanțelor ar fi putut să se constituie parte civilă în dosar.

Aceeași adresă de care vorbeam a fost trimisă și către Agenția Domeniilor Statului, instituție coordonată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a făcut privatizarea. ADS a răspuns că privatizarea s-a desfășurat în concordanță cu legislația în vigoare și nu există niciun prejudiciu. De altfel, în contabilitatea Ministerului Agriculturii nu a fost înregistrat niciun prejudiciu.

Dacian Cioloș a încălcat în mod clar Constituția României, care prevede separația puterilor în stat. Ministerul Agriculturii, ca executiv, trebuia să verifice datele furnizate de către DNA, lucru pe care Dacian Cioloș nu l-a cerut niciodată și ministerul nu l-a făcut.

Expertul pe care îl pomenește în adresă Dacian Cioloș, domnul Mihai Papasteri, nu a efectuat niciodată expertiza privind valoarea de piață a ICA sau expertiza în ceea ce privește un posibil prejudiciu. Mai mult decât atât, Mihai Papasteri a evaluat doar activele ICA, atrăgând atenția ca nu cumva evaluarea lui să fie folosită la stabilirea valorii de piață a ICA.

Dacian Cioloș se face vinovat de fals și abuz în serviciu în formă calificată și este, fără îndoială, unul dintre principalii vinovați pentru condamnarea nedreaptă a 12 persoane, printre care și eu.

Ce este foarte grav este că domnul Cioloș se apără mințind cu nerușinare și continuând cu declarații false.

În sprijinul afirmațiilor mele voi prezenta public, mâine, dovezi care vor confirma ceea ce am spus.
În final nu pot să nu mă întreb cum poate un astfel de om, cu un asemenea caracter, să conducă unul dintre partidele parlamentare, USR-PLUS.

Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor