Sondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR. Un sfert dintre respondenți văd viitorul României în afara UE

Postat la: 25.01.2024 06:58 | Scris de: ZIUA NEWS

Sondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR. Un sfert dintre respondenți văd viitorul României în afara UE

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda PSD, dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, acestea ar fi câștigate de PSD, urmat de PNL, AUR și Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Partidul Dianei Șoșoacă ar obține 8%, potrivit sondajului. De asemenea, 53% dintre români au o părere bună despre Uniunea Europeană, iar 65% consideră că viitorul României este în interiorul UE.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-22 ianuarie 2024, iar la el au participat 1150 de oameni care au răspuns întrebărilor față în față. 54% dintre respondenți au spus că sigur vor vota la europarlamentarele din iuni și doar 6% au spus că sigur nu vor participa la urne.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, partidele ar obține următoarele rezultate:

PSD - 31%
PNL - 21%
AUR - 19%
Alianța Dreapta Unită- 14%
SOS România - 8%
UDMR - 5%
REPER -1%
Altele - 1%

Întrebați ce părere au despre Uniunea Europeană, 53% au spus că au o părere bună, iar 65% consideră că viitorul României este în interiorul UE. Românii consideră cele mai importante alegeri ca fiind cele prezidențiale, urmate de parlamentare și locale.

Sondajul mai arată că 55% dintre români consideră că aderarea la Schengen doar aerian și maritim este un succes, iar meritul principal îl are Guvernul.

Potrivit sondajului comandat de PSD, Marcel Ciolacu s-ar bucura de cea mai mare cotă de încerdere, urmat de Diana Șoșoacă, George Simion și Nicolae Ciucă.popularitate

Sondajul are o marjă de eroare de +/- 2,9%.