Protestul transportatorilor are mai degraba legatura cu o inscenare a PSD decat cu o actiune provocata de AUR

Postat la: 11.01.2024 13:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Protestul transportatorilor are mai degraba legatura cu o inscenare a PSD decat cu o actiune provocata de AUR

Pe mai toate canalele de televiziune apare informatia ca protestul transportatorilor este provocat de AUR. Unul din promotorii acestei "teroii a conspiratiei" nu este altul decat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, omul de casa al baronului PSD Paul Stanescu.

Barbu, desi nu spune explicit ca e vorba despre AUR, practic indica acest partid ca "doreste sa stranga cateva procente electorale", dupa cum a spus pentru Digi24. Barbu, fost director al ANIF a fost protejat al premierilor Sorin Grindeanu si Mihai Tudose, iar acum face parte din guvernul lui Mihai Ciolacu. In calitate de ministru al Agriculturii nu reprezinta numai interesele din zona Insulei Mari a Brailei pentru Stanescu in afacerea cu stuful, ci si intersele locale ale brăileanului Tudose, asupra carora vom reveni.

Chestiunea clara este ca AUR nu e la originea protestului spontan al transportatorilor si al fermierilor utilizatori de mijloace mecanizate. Dovada ca nu e asa e că șeful delegației pentru negociere la guvern din partea protestatarilor este un lider local PSD, Florin Tomuță, de la Alba Iulia. Intrebat despre acest fapt, liderul AUR Claudiu Tarziu ne-a declarat: "Protestul nu este provocat de AUR asa cum se spune in presa. Dar AUR sustine acest protest pentru ca este corect."