Încă o Notă dată la Securitate de Petrov: Și-a turnat un coleg că "elogiază modul de viață din apus"

Postat la: 31.07.2021 18:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Încă o Notă dată la Securitate de Petrov: Și-a turnat un coleg că

Opinia privind diferențele între stilul de viață din Occident și cel din România l-a adus pe un elev de la Institutul de Marină în vizorul Securității, după ce Traian Băsescu a dat o notă informativă, pentru că respectivul coleg "elogiază modul de viață din apus" și că „apreciază negativ drepturile și libertățile tineretului nostru".

Documentul din arhiva CNSAS a fost descoperit în dosarul de urmărit al lui Constantin Simionescu și publicat de Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.„În cadrul discuțiilor sale elogiază modul de viață din apus și, în special referitor la tineret, apreciază 'libertinajul' din apus, unde după spusele lui fiecare face ce vrea, fără a fi controlat și supravegheat." „De asemenea - mai spunea informatorul Petrov - Simionescu a apreciat negativ drepturile și libertățile tineretului nostru". Mai mult decât atât, Băsescu și-a turnat colegul că joacă jocuri de noroc, lipsește de la cursuri, se sustrage de la program. Petrov a informat Securitatea și că Simionescu a avut relații intime cu o fată începând din anul I, dar nu s-a căsătorit cu ea decât în anul III.

Potrivit GIP, nota dată de Petrov a fost folosită de Securitate împotriva lui Constantin Simionescu. Potrivit CNSAS, într-un raport privind pe elevul Simionescu Constantin, din cadrul Institutului de Marină din30.07.1976, semnat de locotenentul colonel de Securitate Bucur Gheorghe (șeful Serviciului Contrainformații Marină) se arată: „Colaboratorul 'Petrov' relatează că elevul Simionescu C. are o comportare și concepție necorespunzătoare /.../, face comparații nejuste referitor la condițiile de viață ale tineretului din țara noastră, față de condițiile de viață ale tineretului din Occident".