Ionuț Lupu, noul director general al APIA așterne liniștea în rândul fermierilor, dar și în instituție

Postat la: 08.01.2024 04:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Ionuț Lupu, noul director general al APIA așterne liniștea în rândul fermierilor, dar și în instituție

Noul director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu este la curent cu situația fermierilor români și cunoaște foarte bine cât de importantă este, pentru orice exploatație din România, încasarea plăților APIA.

La nicio lună de la numirea sa în funcție, Ionuț Lupu a reușit să se impună și a găsit soluții pentru creșterea salariilor personalului APIA precum și compensarea la culturi vegetale în cuantum de 100 de euro pe unitatea de suprafață /1 ha și sprijin în zootehnie 100 de euro pe UMV la vacă/ porc și pasăre.

Totodată, directorul APIA dă asigurări fermierilor că va continua efectuarea plăților aferente anului 2023 în ritm susținut, astfel încât toți beneficiarii să primească în cel mai scurt timp banii cuveniți. De menționat că, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a efectuat plăți în luna decembrie pentru anul de cerere 2023 la peste 91% din totalul beneficiarilor eligibili, respectiv 692.107 de fermieri.

Ionuț Lupu este medic veterinar și a ocupat funcția de director executiv al Holstein Ro timp de 10 ani. De asemenea, acesta este o prezenţă recunoscută la Bruxelles, cu o voce puternică în ceea ce priveşte reglementările legislative pentru creşterea animalelor. Din 2023, Ionuț Lupu face parte din Partidul Național Liberal, filiala Neamț.

Eforturile noului director APIA au fost recunoscute și de Radu Antohe, lector universitar la ASE, Facultatea de Economie Agroalimentară, care a declarat în cadrul emisiunii Agroexpert de la Canal 33, moderată de Simona Man că misiunea lui Ionuț Lupu nu este una ușoară, dar sigur acesta va face față, mai ales că vine din rândul fermierilor.