Igor Grosu o propune pe Anca Dragu guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Postat la: 22.12.2023 11:12 | Scris de: ZIUA NEWS

Igor Grosu o propune pe Anca Dragu guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Igor Grosu, Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, o propune pe Anca Dragu guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta a scris pe Facebook: "Azi, în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu."

"Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României. Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Națională a Moldovei independentă și integră".

Preşedintele USR Cătălin Drulă a scris pe Facebook: "Anca Dragu este propusă pentru a fi noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Sunt mândru de această performanță a colegei noastre și este o nouă dovadă a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii sale cariere. Sunt convins că Anca își va aduce contribuția la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. USR va continua să-i susțină pe partenerii noștri de peste Prut. Locul Republicii Moldova este în Europa alături de România".

Propunerea vine după ce Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a fost revocat aseară din funcție de către Parlamentul Moldovei, pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu în dosarul "Furtul Miliardului".