Dezvăluiri din culisele PNL: Ludovic Orban e contrazis din interiorul partidului

Postat la: 13.06.2021 17:22 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezvăluiri din culisele PNL: Ludovic Orban e contrazis din interiorul partidului

Ludovic Orban a anunțat că a fost părăsit de Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan la împărțirea ministerelor. Dar surse participante la negocieri au explicat cum au stat lucrurile de fapt.

În momentul în care s-au împărțit ministerele, a fost o discuție separată pe care Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Ciolos și Kelemen Hunor au avut-o separat în alta încăpere de la la Vila Lac. Discuție la care nici premierul desemnat nu a participat. În tot acest timp, echipele de negocieri PNL, Usr-plus, Udmr au rămas pentru a aștepta rezultatul negocierii dintre cei 4 lideri în încăperea inițială în care delegațiile au dus negocierile. Ulterior, cei 4 lideri au venit și au anunțat ministerele și celorlalți din echipe.

Apoi cele trei partide au anunțat public cum se împart ministerele în fata presei la Vila Lac. Liberalii au fost nemulțumiți de împărțire, iar seara, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Robert Sighiartău s-au reunit în Modrogan. Abia a doua zi nu au venit la negocieri, negocieri care se duceau pentru programul de guvernare și alte funcții, întrucât ministerele erau deja împărțite. Așadar, situația stă diferit fata de cum a anunțat Ludovic Orban, întrucât negocierea finală pe ministere a fost dusă doar cu șefii de partide, nu cu echipele de negociere.

De altfel, Florin Citu a și confirmat că nici macar el nu a participat la discutia dintre cei 4 lideri: "Nu are cum să fie o declaraţie a domnului Orban, pentru că nu este adevărată. (...) Nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărţirea ministerelor. Deci, eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia. Eram acolo cu toţii. (...) Eu nu cred că e o declaraţie făcută, pentru că nu are cum să fie adevărată", a spus premierul Florin Cîţu.