Deputat liberal și-a dat demisia din partid și acuză practici securiste: "PNL se sinucide repede şi sigur!"

Postat la: 29.08.2024 19:54 | Scris de: ZIUA NEWS

Deputat liberal și-a dat demisia din partid și acuză practici securiste:

Deputatul liberal Alin Ignat şi-a dat demisia din partid în contextul în care acesta se regăseşte doar pe poziţia a patra pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor aprobată, miercuri seara, de către Biroul Politic Judeţean al PNL Alba.

Parlamentarul a acuzat actuala conducere a PNL Alba pentru modul "securist" în care a înţeles să întocmească listele pentru alegerile parlamentare, opinând că organizaţia judeţeană este dusă "în derivă" de către "Ion Dumitrel şi compania". Deputatul a intrat în Parlament în martie 2022, pe locul rămas vacant în urma decesului lui Corneliu Olaru.

„Modul securist în care actuala conducere a PNL Alba a înţeles să întocmească listele pentru Parlamentul României, ignorând propriile criterii şi depăşind orice limită a bunului simţ, a fost doar ultima dovadă că acest partid şi-a pierdut absolut toate reperele. De la sondajele de opinie şi realizările pentru comunitate, până la comunicarea publică, discurs, imaginea, experienţa şi expertiza candidaţilor, partidul dus în derivă de Ion Dumitrel şi compania a călcat în picioare tot ce el însuşi a cerut de la competitorii înscrişi în cursă", a transmis Alin Ignat, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că, "în locul criteriilor drepte şi al votului liber, imaginaţia strâmbă a unui şef de partid a născut variante de liste şi un ordin pe unitate", considerând acest lucru "jignitor pentru orice om cu un dram de inteligenţă în dotare".

Alin Ignat susţine că "cea mai slabă conducere a PNL Alba din ultimii 30 de ani a ridicat la rang de virtute traseismul, impostura, servilismul şi mediocritatea, votând la comandă oameni din guvernele lui Dragnea, primari în conflict de interese şi promotori ai AUR şi iluştri necunoscuţi, aghiotanţi ai unui edil prea devreme umflat cu apucături de baron pesedist".

Deputatul a mai spus că a ocupat funcţiile deţinute anterior - secretar de stat la Ministerul Muncii, consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului - "cu puternica opoziţie a lui Ion Dumitrel şi a camarilei sale, duşmanii competenţei în politică". Ignat a adăugat că nu regretă că nu ocupă un loc pe lista PNL la parlamentare, spunând că nu avea ce să caute "în acea oaste de strânsură" şi că singurul său regret este că nu a plecat "mai devreme din mocirla care cu tupeu îşi spune încă PNL".

În opinia deputatului, "cu "lideri după chipul şi asemănarea impostorilor Ciucă şi Dumitrel, Partidul Naţional Liberal se sinucide repede şi sigur". Conducerea PNL Alba a stabilit miercuri seara ordinea pe lista candidaţilor la alegerile parlamentare. La Camera Deputaţilor, prima poziţie este ocupată de deputatul Florin Roman, urmat de Alexandru Radu, consilier local din Sebeş, susţinut, potrivit propriilor afirmaţii, de către primarul Dorin Nistor.

Fostul senator PSD Daniel Breaz este candidatul PNL de pe poziţia a treia, urmat pe lista aprobată de către Alin Ignat. Pe locul al cincilea se afla Clement Negruţ, fost lider judeţean al PMP, reîntors după mulţi ani în partid. La Senat, pe prima poziţie se află primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, unul dintre cei mai vechi edili din ţară, pentru care ANI ar fi constatat un conflict de interese.