Bădălau reprimit in PSD?

Postat la: 21.03.2024 10:27 | Scris de: ZIUA NEWS

Dată mai mult ca sigură, candidatura a lui Toma Petcu la Consiliul Județean Giurgiu, îi încurcă rău viața lui Marian Mina care se și vedea câștigător avându-l ca și contracandidat pe Dumitru Beianu.

Trecutul tulbure încă al lui Beianu i-ar fi creat lui Mina premisele unei campanii electorale prin care ar fi trecut fluierând, câștigând lejer alegerile. La asta s-ar fi adăugat și susținerea mai multor primari PNL care sunt nemulțumiți de prestația lui Beianu în raport cu nevoile localităților păstorite de ei. Doar că PNL a luat în calcul toate variantele și a ales-o pe cea care îi asigura șansele de câștig: Toma Petcu. Pe lângă o mai mare credibilitate, cea mai mare problemă pe care Petcu i-ar putea-o crea lui Mina este, în primul rând, atragerea primarilor, inclusiv dintre cei ai PSD. Iar asta s-a și întâmplat.

Dezamăgiți de lipsa de strategie și incapacitatea lui Mina de a se prezenta ca lider politic, mulți primari PSD i-au intors spatele și au plecat acolo unde au găsit un sprijin și nu doar promisiuni: la PNL! Iar Mina fără primari e nimic! Acum, nu că ar fi contat prea mult nici când a fost președinte de Consiliul Județean fiindcă primarii știu cine a condus, de fapt, cu cine discutau în timpul cât el era președinte: Niculae Bădălău, cel fără de care Mina nu lua nicio hotărâre. De aici și neîncrederea primarilor că Mina ar putea face față singur unei asemenea funcții ca cea de președinte de CJ și plecarea lor spre Toma Petcu.

Disperat și singur, Marian Mina a apelat la nașul Nicolae Bădălău cerându-i să-i întoarcă din drum pe primarii plecați. După ce s-a lepădat de el acuzându-l de toate relele și punându-i în cârcă eșecul lui, acum, în disperare că pierde tot, Mina a lins acolo unde a scuipat cu ură cu patru ani în urmă după ce a pierdut alegerile pentru Consiliul Județean. A apelat la păpușarul care trage sforile pentru Giurgiu, acela care ne-a pricopsit cu Nicolae Barbu candidat: Mihai Tudose.

Ce mai poate face Bădălău, ce putere politică sau credibilitate mai are Bădălău în fața primarilor este o altă poveste. Realitatea este că, acest gest făcut de Mina din disperare arată de fapt că este conștient că fără "nașu" valoarea lui e minimală. Alegerile din 9 iunie a.c. sunt primele pe care Mina le gestionează singur și e greu din postura de executant să treci la cea de organizator când nu ai anvegura politică necesară. De asta ar face orice pentru a rămâne în cărți.