Atacurile frontale la UDMR și PSD au la bază în primă fază două posturi în conducerea Spitalului Județean Satu Mare

Postat la: 16.01.2024 06:56 | Scris de: ZIUA NEWS

Atacurile frontale la UDMR și PSD au la bază în primă fază două posturi în conducerea Spitalului Județean Satu Mare

Este de notorietate faptul că până anul trecut Adrian Cozma se mândrea că are doi vicepreședinți la CJ și doi viceprimari la municipiul reședință de județ. Bineînțeles când era la conducerea județului nu conta că este la conducere cu UDMR, totul era perfect. Și-a urmărit propriul interes să îi aducă contracte babane unuia dintre finii lui prin vânzări de piatră, beton, transport, și-a pus apropiați în posturi bine plătite chiar dacă unii nici nu aveau bunul simț să meargă la serviciul de la stat unde erau plătiți.

Avem deocamdată trei exemple clare, consilierul local Victor Cernea, un tip extrem de apropiat de Adrian Cozma și care încă îi răspunde la comenzi. Acesta prin faptul că este apropiat de președintele PNL nu s-a prezentat la muncă deși era plătit din banii statului. Adică mergea în fiecare dimineață la birou, stătea în jur de 60 minute și apoi pleca pe considerentul că are treabă la PNL Satu Mare și dus era până a doua zi. Desigur să nu uităm faptul că Cernea era extrem de apropiat și de fostul președinte PNL, Adrian Albu, dar când Cozma i-a promis niște beneficii fără muncă l-a luat de gât la propriu pe fostul lui mentor Adrian Albu. Al doilea exemplar este extrem de "talentatul " la postat comentarii pe social media, actualul șofer al deputatului Cozma, Marius Groza, care a fost angajat la cabinetul fostului vicepreședinte PNL al CJ Satu Mare în perioada 01.04.2022-16.08.2022 și care nu a fost nici măcar o zi la muncă dar a încasat salariul în tot acest timp. Bineînțeles și acesta era plecat cu treabă .... Îl plimba pe președintele PNL pe banii Consiliului Județean. Al treilea exemplu este Vali Mădă. Veșnicul fotograf al lui Cozma, acuma îmbrăcat în haine de "mogulaș", care a fost plimbat de către Adrian Cozma de la ISU la Primăria Păulești și la cabinetul de deputat al său, scrie Gazeta de Nord-Vest.

Desigur acesta nu și-a găsit locul nicăieri. Din simplul motiv că nu mergea la muncă nicăieri și că veșnica lui scuză este și era că are treabă cu Adi Cozma. Mă bucur că și-a găsit locul într-un sfârșit fiind transformat de către "mentorul său" într-un veritabil organizator de evenimente la primăriile apropiate de Adrian Cozma. Acesta organizează pe bani extrem de grei și nejustificați de la meciuri demonstrative până la zile de comune .

Sigur că acuma Cozma a pus tunurile pe UDMR și PSD din trei motive. Primul că l-au scos de la CJ și primărie, al doilea că acesta se vrea în fruntea CJ. Și de ce se vrea în fruntea CJ Satu Mare, păi simplu. Să își mențină contractele mai sus amintite dar și să își pună în funcții cheie două persoane apropiate. Motivul al treilea duce la soția sa și finul lui, Cristian Valer Beșeni. Că pe fin l-a purtat prin instituțiile publice mai ceva ca și cum circulau alți apropiați postaci ai lui pe sensul giratoriu și făceau scandaluri prin cluburi este de notorietate. Drept dovadă stă și CV-ul stufos al lui Valer care din iunie 2015 până în decembrie 2020 a fost administrator la Unitatea de Primiri Urgențe, apoi din decembrie 2020 până în august 2022 vicepreședinte la Consiliul Județean, a revenit pe funcția de administrator UPU în august 2022 până în decembrie 2022. Apoi în decembrie 2022 s-a decis să îl ducă la București unde l-a făcut Secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ciudat având în vedere că este licențiat în științe economice, mai mentioneaza sursa citata.

Culmea că din sursele noastre atacurile asupra Spitalului Județean, mai exact a conducerii Spitalului Județean, lansate atât de Adrian Cozma, cât și de postacii săi de serviciu au un singur scop, și anume președintele PNL vrea să îl impună la conducerea Spitalului Județean de Urgențe Satu Mare pe finul Beșeni. Din punct de vedere al diplomei pare că Beșeni s-a pregătit pentru acest post având în vedere că are diplomă în Management Spitalicesc, Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar (SNSPMPDS). Totul este pregătit mai puțin că acuma UDMR și PSD îl cam încurcă. Și cea mai tare surpriză este că dacă ar reuși să îl facă manager pe finul Beșeni atunci ar fi liniștit că și scumpa lui soție care este medic, adică nașa lui Beșeni, dr. Cozma Adina Alexandra- medic specialist legist ar putea deveni medic șef la Medicina Legală în locul tatălui său care va ieși la pensie.

Deputatul Adrian Cozma nu a fost întotdeauna un contestatar al lui Viktor Orban și a UDMR. Vorbitor de limbă maghiară cu o mamă maghiară, liderul PNL Satu Mare apare într-o conversație privată cu un apropiat al premierului maghiar, publicată pe grupul de Facebook „Dezbatere publică", solicitând „o poză" cu Viktor Orban.

Conversație PRIVATĂ a lui Adrian Cozma, cu Andras Kiss, membru al Alianței Civice Maghiare, FIDESZ - AICI.