Adrian Severin: "Puterea aparține unor oameni care nu se văd. Cei care la televizor nu sunt deținătorii reali ai puterii!"

Postat la: 25.01.2024 17:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Adrian Severin:

Adrian Severin, fost ministru de externe al României, afirmă că „dezinformarea" de care se teme președinta Comisiei Europene, este de fapt teama de expunerea minciunilor pe care le spune conducerea UE. Într-un dialog cu avocatul Florentin Țuca, Adrian Severin a afirmat că Uniunea Europeană „se oligarhizează", iar Ursula von der Leyen este exponenta acestui curent.

„Birocrația de la Bruxelles este o oligarhie. Ea nu conduce, cum ar fi trebuit, în favoarea statelor membre, ci în favoarea intereselor ei specifice. Ursula von der Leyen este unul dintre exponenții acestei oligarhii. Ursula von der Leyen a realizat numai acte potrivnice statelor membre, cetățenilor europeni și proiectului european, chiar și Uniunii Europene. Ne vom întoarce la război dacă Uniunea Europeană se oligarhizează, ceea ce se va întâmpla cu asemenea persoane la conducere. Nici Ursula von der Leyen, nici Joe Biden nu sunt transparenți. Poporul american nu dorește război în Ucraina, cum n-a dorit nici alte războaie, dar sunt manipulați pentru a accepta această politică. Mă întorc la problema care o frământa pe doamna von der Leyen: dezinformarea. De fapt, când ascultăm mesajele lor trebuie să o facem în cheie orwelliană. Dezinformarea la ei înseamnă, de fapt, divulgarea minciunilor lor. Asta înseamnă 'dezinformare', adică informare corectă", a precizat Adrian Severin în cadrul podcastului „Pe drept cuvânt".

Fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Adrian Severin spune că puterea este în mâinile celor care nu se văd, nu a celor care dețin, nominal, puterea. „În timp ce tiraniile orientale se aristocratizează, democrațiile occidentale se oligarhizează. Puterea aparține unor oameni care nu se văd, unor oameni anonimi. Adevărata putere este puterea invizibilă. Cei care la televizor par deținători ai puterii, sunt niște deținători nominali ai puterii, dar nu și deținătorii reali ai puterii. Așa a fost, așa va fi întotdeauna. Puterea reală nu e grandilocventă, e calmă. Nicăieri în lume nu ne îndreptăm spre democrație. Organismele financiare internaționale sunt oligarhii", a punctat Severin.