Washington Post sustine că a aflat în ce constă planul de pace "în 24 de ore" al lui Donald Trump promis Ucrainei

Postat la: 07.04.2024 20:56 | Scris de: ZIUA NEWS

Washington Post sustine că a aflat în ce constă planul de pace

Propunerea de pace lui Donald Trump în cazul victoriei sale la alegerile prezidențiale din SUA constă în a forța Ucraina să predea Crimeea și regiunea Donbasului către Federația Rusă, scrie Washington Post.

Publicația se referă la propriile surse. Trump crede că oamenii din unele părți ale Ucrainei nu sunt împotriva aderării la Federația Rusă. În opinia sa, atât Ucraina, cât și Rusia „vor să salveze aparențele", dar se străduiesc să găsească o cale de ieșire.

Fostul președinte Donald Trump a spus în privat că ar putea pune capăt războiului Rusiei în Ucraina făcând presiuni asupra Ucrainei să renunțe la un anumit teritoriu, au declarat pentru ziar oameni familiarizați cu planul.

Recunoașterea controlului forțelor ruse asupra unor părți ale Ucrainei, se arată în raport, ar extinde aria dictaturii lui Putin după cel mai mare război terestru din Europa de la al Doilea Război Mondial. Unii susținători ai fostului președinte au încercat să-l convingă să renunțe la un astfel de plan.

Anturajul lui Trump a refuzat să răspundă direct la întrebările pentru acest articol. Oficialii săi de campanie au spus că orice speculație cu privire la planul președintelui Trump provine din surse anonime și neinformate, care habar nu au ce se întâmplă sau ce se va întâmpla."

Amintim că pe 5 aprilie, ziarul italian "La Repubblica" a raportat că NATO are în vedere un scenariu în care Ucraina aderă la alianță, cedând teritoriile ocupate ale Federației Ruse.

La ultimul summit NATO de la Bruxelles, opțiunea acceptării Ucrainei în schimbul concesiunilor sale teritoriale nu a fost discutată oficial, totuși, conform publicației, acest subiect este abordat „în toate conversațiile informale".