Socialiștii din Europa eșuată se întâlnesc: Idei vechi, mai multe impozite și nebunia climatică domină agenda înaintea alegerilor europene
Postat la: 05.03.2024 16:50 | Scris de: ZIUA NEWS
Socialiștii eșuați ai UE s-au reunit la Roma, în spatele unei protecții polițienești sporite, pentru a planifica următoarele alegeri europene și pentru a se îngrijora la nesfârșit de ascensiunea dreptei pe bătrânul continent.
La reuniunea care a avut loc în sediul izolat al Partito Democratico, partidul social-democrat din Italia, s-au aflat liderii socialiști, inclusiv premierul spaniol ilegitim Pedro Sanchez și cancelarul german Olaf Scholz, profund nepopular.
MSM notează că reuniunea nu a adus nicio soluție sau strategie nouă, pentru că, desigur, socialiștii vor insista asupra lucrurilor care merg prost până în ultima lor zi de viață.
O singură privire la acești indivizi și observăm că nu sunt altceva decât o adunătură de globaliști, la fel ca și gorilele de "centru-dreapta" ale Ursulei von der Leyen.
Iratxe Garcia Perez, liderul socialiștilor și democraților din Parlamentul European, a vorbit despre viitoarea campanie.
Deutsche Welle a relatat:
"'Chestiunea cheie pentru campanie este apărarea valorilor noastre, a democrației și a siguranței noastre', a declarat Garcia înaintea congresului partidului de sâmbătă. 'Aceasta este ceea ce le propunem europenilor din toate cele 27 de țări: propunem un viitor bazat pe solidaritate, egalitate și oportunități pentru toți'.
Socialiștii conduc guverne în Germania, Spania, România și Danemarca și un guvern interimar în Portugalia și se așteaptă ca ei să rămână a doua forță în Parlamentul European după alegerile care vor avea loc în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la începutul lunii iunie."
Există o singură problemă: politicile și prioritățile socialiste eșuate și paralizante nu au nicio importanță pentru cetățenii europeni.
"Dreptatea socială", "prosperitatea comună", "acordul verde" au fost lăsate deoparte în peisajul geopolitic contemporan, în care gestionarea migrației în masă necontrolate și protecția agriculturii au devenit priorități de top.
Există, bineînțeles, problema Ucrainei, care generează apeluri pentru o schimbare a priorităților pentru a finanța războiul prin reduceri ale "cheltuielilor sociale".
"Sprijinul public pentru plata facturii pentru apărare este fragil", a declarat Marcel Schlepper, economist și expert în politica de apărare la institutul Ifo, o instituție de cercetare cu sediul la Munchen. Împreună cu alți cercetători, el a publicat recent un document de politică pe această temă. Concluzia sa: În timp ce europenii sunt, în general, conștienți de necesitatea unor cheltuieli mai mari pentru apărare, atitudinea lor se schimbă atunci când vine vorba de contribuția propriei lor țări.
'În acest moment, sunt doar patru țări din Europa', printre care Suedia, Bulgaria, Germania și Norvegia, țară care nu este membră a UE, unde peste 50% din populație este în favoarea unei creșteri a cheltuielilor guvernului propriu pentru apărare, a declarat Schlepper pentru DW. Dar, a adăugat el, adevărata întrebare pe care oamenii o evită este: 'Sunteți dispuși să renunțați la cheltuieli în alte domenii sau sunteți dispuși să plătiți taxe mai mari?"."
Pentru a face față acestei probleme bugetare globaliste, unii socialiști apără emiterea de noi datorii și - surpriză! - să introducă taxe mai mari pentru salariile cu venituri mari.
Alții cred că cheltuielile sociale foarte mari trebuie să joace un anumit rol în finanțarea apărării.
În timpul reuniunii, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) l-a ales pe Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, drept candidatul său principal pentru alegerile europene.
Politicianul luxemburghez, în vârstă de 70 de ani, a fost singurul nume propus, într-un mod foarte "democratic" și "socialist".
Euronews a relatat:
"'Nu vom permite ca Europa să ia calea austerității și a represiunii sociale, așa cum a făcut-o în timpul crizei financiare. Acesta este argumentul principal, acesta este motivul pentru care vrem să câștigăm aceste alegeri, împreună, în toate cele 27 de state membre', a declarat Schmit în fața audienței de la La Nuvola, la periferia Romei, în timp ce urca pe scenă înconjurat de tineri activiști.
'Vreau ca alegătorii să știe că social-democrații vor continua să lupte pentru toți cetățenii și că își vor respecta angajamentele și promisiunile'".
Schmit se va confrunta cu șefa sa, Ursula von der Leyen, candidatul principal al Partidului Popular European (PPE) de centru-dreapta - cele două fețe ale aceleiași monede globaliste.
"Vorbind în fața vârfurilor PES, printre care se numără Olaf Scholz din Germania, Pedro Sánchez din Spania, António Costa din Portugalia și Mette Frederiksen din Danemarca, candidatul uns a încercat să își construiască baza de putere și a promis să apere valorile și prioritățile de bază ale partidului: drepturile muncii, egalitatea de gen, acțiunea climatică și justiția socială.
'Suntem mișcarea care luptă împotriva precarității, în special a vieții și a locurilor de muncă ale tinerilor', a spus el. 'Vom lupta pentru Green Deal cu inima roșie'."