Donald Trump și-a zdrobit adversara în propriul fief electoral

Postat la: 25.02.2024 09:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump și-a zdrobit adversara în propriul fief electoral

În alegerile preliminare din Carolina de Sud, Donald Trump a spulberat-o chiar în fieful ei pe Nikki Haley, singura sa contracandidată rămasă în cursă. Ea a fost mai mulți ani guvernator al acestui stat american. După numărare a peste 80% din buletinele de vot ale Conferinței republicane, Trump are un scor detașat. Peste 60% din voturi.

Conform presei americane, majoritatea votanților lui Trump sunt împotriva continuării ajutorului financiar și militar acordat Ucrainei și vor stoparea imigrației ilegale. După ce a biruit în Iowa, New Hampshire și Nevada, Trump este la a patra victorie în alegerile preliminare. Decisivă pentru nominalizarea sa este „Super marțea" din 5 martie 2024.

Nikki Haley a anunțat că, deși umilită în propriul fief electoral, nu renunță la luptă. Ea continuă campania electorală și se va prezenta la "Super Marți" din 5 martie 2024, când va avea loc decizia finală, privind susținerea de către republicani a unui singur candidat la președinția americană. Nikki Haley susține că Trump nu-l poate bate pe Biden în alegerile din toamnă. Nora lui Trump a declarat că singurul lucru pentru care Haley rămâne în competiție e pentru că speră ca justiția americană să-l facă vinovat pe fostul președinte.