CNN: Încă o tentativă de asasinat împotriva lui Trump

Postat la: 17.07.2024 09:19 | Scris de: ZIUA NEWS

CNN: Încă o tentativă de asasinat împotriva lui Trump

În ultimele săptămâni, autoritățile americane au primit informații care indică un complot iranian prin care se încerca asasinarea lui Donald Trump, informează CNN, citând mai multe surse în acest sens. Cu toate acestea, potrivit interlocutorilor CNN, nu există niciun indiciu că Thomas Matthew Crookes, care a tras în Trump, a fost implicat în acest complot.

Potrivit CNN, informațiile obținute de autoritățile americane au dus la faptul că Secret Service a sporit măsurile de securitate în jurul lui Trump. Interlocutorii publicației spun că Serviciul Secret a avertizat în mod repetat echipa lui Trump împotriva organizării de mitinguri în aer liber, unde este imposibil să se controleze accesul. În plus, la un moment dat, notează sursele CNN, sediul central a încetat să mai organizeze evenimente spontane neoficiale fără a verifica mai întâi echipa Secret Service.

A doua zi după tentativa de asasinare a lui Trump, purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat că "resurse și capacități de protecție" au fost adăugate recent la securitatea candidatului la președinție. Nu se știe dacă amenințările din partea Iranului au fost aduse la sediul campaniei lui Trump, scrie CNN. Sediul central a declarat că nu comentează informațiile legate de securitatea candidatului la președinție.

Potrivit CNN, Iranul a promis în repetate rânduri că va răzbuna asasinarea comandantului Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice, Qasem Soleimani, de către armata americană în ianuarie 2020. Trump l-a numit responsabil pentru uciderea și rănirea a mii de americani și a spus că Soleimani "ar fi trebuit eliminat cu mulți ani în urmă". Potrivit surselor CNN, Mike Pompeo, care a fost secretarul de stat al lui Trump, a fost, de asemenea, o posibilă țintă a complotului iranian.

În același timp, notează CNN, existența unei amenințări din partea unui stat ostil și creșterea asociată a măsurilor de securitate "ridică noi întrebări cu privire la calculele greșite ale Serviciului Secret" la mitingul lui Trump din Pennsylvania. Un tînăr situat pe acoperișul unei clădiri a tras mai multe gloanțe spre Trump, în timp ce vorbea cu susținătorii din Pennsylvania. Trump a fost lovit în ureche.

Tânărul care a tras a fost ucis de un ofițer al Serviciului Secret. Tânărul era Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani. Motivele sale sunt încă necunoscute. Trump a declarat după tentativa de asasinat că ofițerii Secret Service "au făcut o treabă fantastică" ucigându-l pe trăgător "cu un singur foc chiar între ochi". Cu toate acestea, după tentativa de asasinat, mulți au avut întrebări despre activitatea Secret Service, pe care The Wall Street Journal a numit-o "cel mai mare eșec" din ultimele decenii.