CNN a primit de la hackeri o bază de date cu deținuții din Rusia. Informațiile despre Alexei Navalnîi

Postat la: 01.04.2024 13:58 | Scris de: ZIUA NEWS

CNN a primit de la hackeri o bază de date cu deținuții din Rusia. Informațiile despre Alexei Navalnîi

Hackerii anti-Kremlin au furat o bază de date care conține informații despre sute de mii de actuali și foști deținuți închiși în Rusia, relatează CNN.

Hackerii au contactat compania de televiziune și susțin că baza de date conține informații despre aproximativ 800 de mii de deținuți, rudele și contactele acestora.

Baza de date conține și date despre prizonierii din colonia penitenciară Kharp, unde a murit Alexei Navalnîi. Potrivit unuia dintre hackeri, aceștia au decis să partajeze baza de date „în speranța că cineva îi va contacta și îi va ajuta să înțeleagă ce s-a întâmplat cu Navalnîi".

Hackerii care își revendică responsabilitatea au și un site web piratat, legat de sistemul penitenciar din Rusia, care afișează mesaje adimrative la adresa regretatul lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi.

CNN a verificat mai multe nume din baza de date și a constatat că acești oameni sunt în închisoare. Acest lucru este dovedit de datele din surse deschise.

Publicația nu numește grupul care a comis hack-ul. Se precizează doar că unește hackeri ruși și ucraineni. Dacă informațiile hackerilor sunt corecte, atunci baza de date poate conține date despre aproape toți prizonierii ruși.

În octombrie 2023, aproximativ 266 de mii de persoane au fost ținute în colonii corecționale din Rusia.