România a intrat "de facto" pe harta războiului ruso-ucrainean!
Postat la: 15.03.2023 09:56 | Scris de: ZIUA NEWS
A fost mare agitație în cursul zilei de ieri la nivelul instituțiilor statului, unde s-a discutat cum pot fi ambalate pentru public două evenimente recente care ne așează pe harta fierbinte a războiului dintre Ucraina și Rusia, cu pericolele iminente incluse. Nu s-a ajuns încă la o soluție de comunicare, deci nici una dintre instituțiile abilitate nu a informat românii.
Despre ce e vorba? Drona americană, ce-a fost scufundată în Marea Neagră după ce-a fost escortată de două avioane militare rusești, a decolat de la o bază aeriană din România (cel mai probabil cea de la Câmpia Turzii), asta e informația ce-a fost publicată ieri de către ''New York Times'', citând oficiali de la Pentagon. În această dimineață știrea a fost preluată și de două site-uri românești, flux24 și stiripesurse, dar tot fără vreun comunicat al vreunei instituții a statului român.
Drona de tip MQ-9 Reaper n-a fost echipată cu rachete, deși are această capabilitate, fapt care a făcut ca incidentul să nu degenereze în mod excesiv. Există informații însă că în timpul manevrelor de urmărire a dronei americane, au fost ridicate de la sol, pentru sprijin aerian contra rușilor, câteva MIG-uri aflate în dotarea armatei române, deci vă puteți închipui cam ce-ar fi putut urma dacă drona n-ar fi fost scufundată! E clar că după incidentul de ieri rușii au sporit monitorizarea operativă a teritoriului României, iar zonele din jurul bazelor de la Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia-Turzii au căpătat statutul de ținte vizate preventiv, deci cam tot teritoriul nostru național.
Deputatul moldovean Victor Șelin, liderul PSD-ului de la Chișinău, a informat luni presa că ''(...) în regiunea Odesa a fost deschis sectorul de cale ferată Berezino (stație ucraineană) - Basarabeasca (stație moldovenească), cu ocolirea Transnistriei, (...) astfel că circulația trenurilor de marfă poate începe imediat după întâlnirea reprezentanților societății "Ukrzaliznitsia" cu lucrătorii feroviari din România și Republica Moldova.'' Rușii de la "Nezavisimaia Gazeta", comentează că ''în acest fel România obține posibilitatea să trimită arme Ucrainei prin teritoriul Republicii Moldova. După cum a explicat politicianul moldovean, încă din perioada sovietică porturile românești Galați și Brăila sunt legate cu Republica Moldova de o cale ferată cu ecartament larg, ca în Ucraina și Republica Moldova. După cum a afirmat Șelin, de acolo și va veni ajutorul militar al NATO și SUA pentru Kiev.''
Descrierea e cât se poate de clară și putem pricepe că și zona vizată din România, Moldova și Ucraina a devenit o țintă fierbinte pentru previzibilele bombardamente rusești, ce vor viza infrastructura de cale ferată, spre a bloca transportul de armament. Suntem așadar în fața certitudinii că suntem așezați de către ruși pe harta operațiunilor ce implică intervenții militare, România fiind astfel singura țară NATO ce-a căpătat acest statut ultrapericulos. Instituțiile statului tac și, ca să fac o glumă macabră, au ales ''modul Mucles'' pentru ca să se audă mai bine sirenele lui Arafat ce ne vor îndemna să ne ascundem de bombardamente în adăposturile pe care nu la avem ...
Cozmin Gușă