Ne pricepem să ne dăm cu părerea și să ne dăm în cap!

Postat la: 19.03.2023 10:01 | Scris de: ZIUA NEWS

Ne pricepem să ne dăm cu părerea și să ne dăm în cap!

Suntem hoți și șpăgari, prost pregătiți, primim salarii nesimțite și nemeritate, le-am bifat pe rând. Și ne-am obișnuit. Dar, că suntem criminali și călăi... ei bine, asta e o noutate.

Aș vrea să îi întreb pe cei care ne acuză, pe toți, la grămadă, dacă au citit vreodată codul de procedură penală? Știu în ce condiții se admite cererea de întrerupere a pedepsei?

Știu că hotărârea are la bază nu bunul plac al judecătorului, ci o expertiză medico legală care, ce să vezi, propune fie internarea sub pază în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, fie întreruperea executării pedepsei, DOAR în condițiile în care deținutul nu poate fi tratat în rețeaua sanitară a Administrației Pentenciarelor.

Criteriile, deci, sunt stabilite de medici, chiar dacă hotărârea finală ne aparține. Știți în ce condiții se admite o cerere de părăsire a țării formulată de o persoană urmărită penal? Dar a unei persoane condamnate definitiv?

Știți că, internata fiind sub pază, persoana condamnată are același statut, de deținut, prin urmare aceleași obligații îi revin și, în spital fiind, este supus unor restricții și rigori?

Care este vina lucrătorilor din penitenciare? Ați citit cumva legile și regulamentele care privesc executarea pedepselor? A, nu, dar știți să îi acuzați pe cei care lucrează acolo.

Întreruperea executării unei pedepse se face în baza legii. Judecătorul nu poate pronunța o hotărâre decât aplicând legea. Prin urmare, o lege proastă, nedreaptă, inumană, trebuie respectată.

Vreți să schimbați ceva? Faceți presiuni pe puterea legislativă și schimbați legea. Transformați-o în lege bună și dreaptă și umană. Apoi, când un personaj pe care nu îl agreați, va beneficia de clemența legii, nu uitați să ne strigați că suntem toți corupți.

Când România va fi raiul legislației predictibile, clare și neechivoce, vă voi invita personal să ne linșați pentru că dăm hotărâri care nu convin.

Când puterea legislativă va fi o adunare de serafimi și heruvimi, ce lucrează spre binele celor mulți, iar puterea judecătorească va încălca legile mirobolante ce ne vor fi servite, vă rog să ne linșați.

Dar, stați, am uitat, voi ne linșați oricum. Pentru că la asta ne pricepem: să ne dăm cu părerea și să ne dăm în cap.

Adriana Stoicescu