Lepădarea de Iohannis

Postat la: 14.03.2023 08:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Lepădarea de Iohannis

Rareș Bogdan, prezent în emisiunea de duminică a lui Ionuț Cristache, n-a emis întâmplător tirada împotriva neprofesionalismului lui Bogdan Aurescu.

Și dacă nu l-ați cunoaște atât de bine cum îl cunosc eu, puteți pricepe că Rareș Bogdan este cel mai bine antrenat politician pentru vorbitul la televizor sau în public, cariera lui de moderator tv de prime time i-a asigurat acest capital personal. Deci putem opera cu certitudinea că liberalul nu doar că l-a țintit în mod intenționat pe Aurescu, alias #ĂlaMicuCuTrabucu, dar și că și-a pregătit meticulos această acțiune.

Prin replica lui de ''ligă mică'', prin care l-a etichetat pe Bogdan ca fiind putinist, ministrul nostru de externe a picat în capcana pregătită cu dibăcie de către prim-vicepreședintele liberal, generând astfel cel mai mare incident din perioada conviețuirii Iohannis-PNL. E limpede pentru oricine că acțiunea lui Bogdan este asimilabilă unui început de revoltă contra lui Iohannis, fiind ceva de tipul ''bate șaua să priceapă ... Mutul''.

Aurescu a dovedit mereu în mandatele lui Iohannis că funcționează doar ca o curea de transmisie a deciziilor prezidențiale în politica noastră externă, ultima ispravă de acest tip fiind aprobarea acordată ucrainenilor pentru săparea zonei Chilia-Bâstroe. Din acest unghi, nu avem decât să așteptăm continuarea acțiunii de ''lepădare de Iohannis'' din partea liberalilor, treabă care e vitală pentru ei dacă vor să mai conteze electoral în alegerile din 2024, dar mai ales în cazul unor anticipate.

Replica lui Aurescu însă este folositoare și pentru a pricepe modul de acțiune al ''armatei propagandiștilor'', ce-au fost sfătuiți să-și acopere orice greșeală prin etichetarea ca fiind putiniști a celor ce le cer socoteală. Acest modus operandi l-am identificat și la nivelul celor ce atacă jurnaliștii corecți, și dată fiind susținerea acțiunilor acestora, inclusiv a lui Aurescu, de către funcționărașii ambasadei SUA la București, identificăm astfel și agregatorii vânătorii de putiniști, organizată în România în mod samavolnic și ca mijloc rudimentar de presiune.

Desigur că în interiorul PNL va urma o perioadă de lupte și acuzații reciproce, așa cum Alina Gorghiu, pupătoarea de moaște prezidențiale, a semnalat public încă de ieri, minimizând eroarea lui Aurescu. Jurnalistul Răzvan Gheorghe a semnalat însă de ieri că agitația liberală ar putea căpăta valențe de circotecă, el a dezvăluit într-un editorial responsabilitatea partenerei de viață a lui Aurescu pentru proasta comunicare a PNL, iar în loc de concluzie vă invit să vă delectați cu zicerile lui Gheorghe despre cum stă treaba în interiorul PNL:

''(...) Firește, Aurescu este un incompetent patentat, asta-i indubitabil. E unul dintre pilonii administrației Iohannis, prezentat drept geniu al diplomației de la Năstase și până-n prezent, deși s-a remarcat numai prin eșecuri și pafarism larvar. Toată viața lui a fost umflat aiurea cu pompa de partid.

Pentru a înțelege aceste contre, e bine să mai știți un aspect. Gagica lui Aurescu este Andreea Udrea, șefa comunicării PNL. Care nu poate fi decuplată de la catastrofa comunicațională în care se zbate partidul încă de dinainte de pandemie. Catastrofă care are legătură, ombilical, și cu prăbușirea PNL în sondaje. De câțiva ani, Udrea folosește contractele pe care PNL le are cu presa și pentru a aranja atacuri la adresa unor lideri ai partidului. Printre aceștia se numără și Rareș Bogdan, dar lista nu este deloc mică.

În Modrogan președinții vin și pleacă, însă un lucru rămâne constant: șefa comunicării PNL. Andreea Udrea a condus comunicarea în timpul lui Ludovic Orban, pe care l-a trădat la primul semnal, sărind în barca lui Florin Cîțu (unul dintre foștii ei), pe care evident că l-a trădat pentru tandemul Ciucă-Bode. Deși aceeași Udrea coordonase - pe bani publici, prin intermediul contractelor pe care PNL le are cu presa (majoritatea fiind decise chiar de ea) - atacurile la adresa lui Ciucă și Bode.

Cum se explică persistența domnișoarei, care e plătită cu bani publici în timp ce jonglează cu fonduri considerabile? Întrebați-l pe cel mai recent iubi jmeker în partid, adică pe Aurescu. Despre care Andreea Udrea șușotește, prin diverse redacții, că ar avea, țineți-vă bine, "profil de prezidențiabil".

Evident, tot domnișoara e creierul din spatele caraghiosului punctaj care spune că, vezi Doamne, oricine îl critică pe iubi e Sputnik, e "putinist" iar mă-sa-i Rusia.''

Cozmin Gușă