''Lebăda neagră de pe Balaton'' intră pe terenul de fotbal!

Postat la: 22.03.2023 10:07 | Scris de: ZIUA NEWS

''Lebăda neagră de pe Balaton'' intră pe terenul de fotbal!

Am avut mereu suspiciunea că exclamația forțată și neavenită a lui Iohannis ''Jo napot kivanok, Peeseedeee!'' ascunde de fapt un plan subteran, în care președintele nostru e parte activă.

Faptul că, imediat după declarație a livrat UDMR-ului chiar Ministerul Dezvoltării, cu ocazia împărțelii guvernamentale de la finalul lui 2020 (treabă la care a rămas perplex până și Viktor Orban, ce l-a chemat de urgență pe Hunor Kelemen la Budapesta ca să se asigure că nu-i vreo glumă), mi-a întărit suspiciunea că Iohannis joacă strâmb, și că a slobozit declarația doar ca să-și disimuleze acțiunea antinațională. Umilințele ulterioare ale Ungariei la adresa României, la care Iohannis sau Aurescu, alias #ĂlaMicuCuTrabucu, n-au răspuns niciodată așa cum ar fi trebuit s-o facă, confirmă și ele ce susțin mai sus.

UEFA a dat dreptul suporterilor maghiari să afișeze steagul Ungariei Mari la meciurile echipei naționale de fotbal, printr-o decizie luată ieri, la cererea Federației Ungare de Fotbal. Forul european a plasat astfel echivalentul cisternelor de benzină pe stadioanele unde vor disputa meciuri echipele de fotbal din Ungaria, România, Croația, Ucraina, Slovacia, iar suporterii practic sunt invitați să le detoneze în zilele următoare.

Nu există explicații viabile pentru decizia UEFA, treaba că n-au luat în considerare impactul nu rezistă la nici o analiză. Acum se explică și premeditarea, prin gestul lui Viktor Orban din noiembrie, când a fluturat drapelul Ungariei Mari la un meci al naționalei. Președintele Federației de la Budapesta este celebrul miliardar Sandor Csanyi (șeful OTP Bank și al MOL), un apropiat al lui Orban, dar și susținătorul principal al ministrului Eduard Novak (direct, dar și prin intermediul unor români influenți apropiați de Csanyi, ce trăiesc în Ungaria!). Acum putem pricepe și mai bine investițiile statului maghiar în stadioanele și echipele de fotbal din Harghita, Covasna, Mureș, acolo unde Viktor Orban îl are ca și consultant pentru investiții chiar pe Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, azi cetățean maghiar ce trăiește la Budapesta.

Provocarea este gata făcută, nici o decizie viitoare nu va mai putea opri valul de șovinism ce va cuprinde stadioanele din țările vizate. ''Lebăda neagră de pe Balaton'' (titlul cărții lui Romeo Couți, ce se va lansa mâine la Cluj), a pornit deci la plimbare prin țările din jurul Ungariei, care pare cum nu se poate mai avantajată de recenta înțelegere Rusia-China, țări cu ambiții mari în regiune și cu alianțe consolidate cu regimul lui Viktor Orban. La noi lebăda lui Orban va fi întâmpinată chiar de către Iohannis, ce-o așteaptă echipat corespunzător ca să intre în echipa lui. Mingea va fi adusă la centrul terenului de către Bogdan Aurescu, alias #ĂlaMicuCuTrabucu, deghizat acum în copil de mingi.

Cozmin Gușă