Cum a rămas pompagiul guvernamental fără pompă

Postat la: 17.03.2022 08:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a rămas pompagiul guvernamental fără pompă

Pompagiul guvernamental. Ușor de identificat după pompa sa micuță de elefănțel și în aparență mucioasă. Se afirmă plenar ori de câte ori trebuie lansată pe piață o falsă criză de produse petroliere menită să mai tempereze zelul războinic al celor dornici de funcții.

Băiatul de la pompa cu benzină ne arată nouă care este nivelul nostru de trai, dacă avem sau nu șansa de a ne face din nou plinul. Tot prin intermediul lui, putem afla cum a reușit dumnealui să scoată populația țării la pompe! La pompele de benzină, desigur, după ce a anunțat izbucnirea unei crize fără precedent a produsului nominalizat!

Guvernul ne sărăcește frumos, meșteșugit și la obiect. Precizez, până când încep să se scurgă ușor la vale hainele de pe clasa muncitoare, care continuă să creadă că va merge în Paradis! "Domnule, prim-ministru, curg zdrențele de pe noi!" Aud că suntem singura țară din UE cu doi prim-miniștri la cârmă, că de când s-a dus "cârmaciul vechi", fie-i doctrina ușoară, înaintăm din improvizație în improvizație...De fapt, din general în general și un amiral, la Primăria Constanța.

La Guvern, a apărut o funcție nouă. Pompagiul. Un personaj important. Știe să dea pompe la tot poporul, pompează oriunde și orice, mai ales în situații de criză. Ca să readucă poporul cu picioarele pe pământ, pompagiul guvernamental a provocat o criză artificială de benzină. Mai bine zis, o criză romantică de benzină ca să vadă cum reacționează amărășteanul când benzinăria este goală.

Vă prezint câteva concluzii. Dintre toate crizele existente pe pământ, românașului îi place cea de carburanți, dovadă viteza sa rapidă de reacție. În doar câteva minute de la decretarea stării de penurie, au reapărut cozile de altădată de la benzinării, exact pe aceleași amplasamente! S-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt la coadă, sfârșind într-o altă lume. Poate mai bună, poate mai ieftină pe litrul de benzină. Au fost evocate momentele memorabile de luptă pentru cei cinci litri de benzină pe lună, reprezentând cota aprobată pentru amărășteni și clasa muncitoare, cantitate cu care evident nu au cum să ajungă la destinația propusă din Paradis...

Cu prilejul acestei crize provocate, au fost organizate expoziții despre istoria traficului de benzină cu butelcuța. Se va juca pe considerentul că unul încarcă și pompagiul descarcă! Ca într-un final de film indian cu mulți pompagii care se joacă la pompele de benzină cu o crasă iresponsabilitate!

Lucian Cristea