Cine conduce Occidentul!
Postat la: 13.01.2024 10:37 | Scris de: ZIUA NEWS
Cu ultima numire de prim ministru la Paris, Gabriel Attal (34 de ani), oligarhia pare să se instaleze, la putere în Franța pentru încă opt ani și jumătate.
Încă trei ani și jumătate din al doilea mandat al lui Emmanuel Macron, plus cinci ani prezumați ai foarte tânărului Gabriel Attal, pe care oligarhia care a marginalizat democrația, prudentă, îl pregătește în fruntea guvernului pentru Elysée. Oligarhia franceză (sub impulsul oligarhiei americane) s-a instalat temeinic la putere în Franța încă din al doilea mandat al lui Jacques Chirac (2002-2007), a continuat cu Nicolas Sarkozy care a reintegrat în interes american Franța în comandamentul NATO, cu socialistul incompetent François Hollande, preocupat mai mult de afaceri amoroase și cu primul mandat al lui Emmanuel Macron (2017-2022), improbabilul președinte al miliardarilor care dețin mass-media, al oligarhiei.
Franța tăcută suferă dar nu pare în stare să schimbe nimic. Elanul revoluționar de la 1789, 1848, 1871 (Comuna din Paris), elanul revoluționar s-a stins printre meandrele societății de consum și mai recent mișcările woke, LGBT, METOO (moi aussi) - vezi cazul foarte dezbătut a lui Gerard Depardieu, fluxul migrațional necontrolat. Ultima tentativă "revoluționară", a "vestelor galbene" din 2018-2019 a fost îngenunchiată de Macron și de atotputernica oligarhie. Bilanț uman: 11 morți, 25 800 de răniți, 3 100 de condamnări dintre care 400 cu pușcărie, peste 12 000 de interpelări și peste 10 000 de rețineri.
În Franța de azi nu mai vorbesc de democrație decât 1 %, cei mai bogați, politicienii care îi servesc pe cei 0,1 %, oligarhia, și media și presa de drumul mare aflată în mâna a nouă-zece miliardari. Care pierd bani finanțând televiziuni, radiouri, ziare, influenceri etc. dar spală eficient, pentru interesele lor, creierele populației.
Numirea lui Gabriel Attal în postul de prim ministru a șocat în România și în toată lumea prin tinerețea sa (34 de ani) și prin orientarea sexuală. Gabriel Attal e "pacsat" (un fel de căsătorie) cu Stéphane Séjourné (38 de ani), deputat european, fost consilier politic a lui Emmanuel Macron și secretar general al partidului macronist.
Dar ce ar fi trebuit să atragă în primul rând atenția e prezența tânărului Attal pe lista Young Global Leaders (vezi Wikipedia în franceză), alături de Jacinda Arden (43 de ani), prim ministru al Noii Zeelande în timpul pandemiei (2017-2023), Alexander de Croo (48 de ani), prim ministru al Belgiei din 2020, Emmanuel Macron (46 de ani), președinte al Franței din 2017, Sanna Marin (38 de ani), fostul prim ministru al Finlandei (2020-2023) care a integrat Finlanda în NATO, Sebastian Kurz (38 de ani), ministru de externe al Austriei (2013-2017), prim ministru 2017-201 și 2020-2021, Justin Trudeau (53 de ani) prim ministru Canadei (2015 - curent), Marléne Schiappa (31 de ani), ministru al lui Emmanuel Macron (2017-2023), Annalena Baerbock (44 de ani), ministru de externe al Germaniei (2021- în funcție) etc, etc. Aceștia și mulți altii sunt oamenii Davos-ului, promovați în funcție nedemocratic, mai întâi fideli intereselor oligarhiei globale înainte de a promova interesele tărilor lor. Și să ne aducem aminte că Davosul, Klaus Schwab au fost creația lui Henry Kissinger și Geoge Soroș. Între timp s-a decis și guvernul Young Global Leader-ului Gabriel Attal. Cam aceeași Mărie cu altă pălărie! Principalii miniștri ai guvernului demisionarei Elisabeth Borne au fost conservați.
Sunt toți macroniști de la prima oră (din 2016) la fel ca foarte tânărul prim ministru, Gabriel Attal. Noutatea din nou șocantă e că soțul primului ministru, Stéphane Séjourné, apare ca ministru de externe. Pentru unii comentatori, situația aduce aminte de sfârșitul imperiului roman cu Nero, Caligula etc.
După Brexit și după doi ani de război în Ucraina, principalele economii europene au luat-o serios la vale. Germania, Franța, Marea Britanie sunt într-o recesiune nedeclarată, cel mai rău stă Marea Britanie care încasează și dezastrul Brexitului, cu o scădere dramatică a puterii de cumpărare a populației.
Pe noi, românii, ne interesează situația politică din Franța pentru că Franța este țara pe care am copiat-o începând de la 1848, inclusiv în anii comunismului. În ultimii 20 de ani lucrurile s-au schimbat și românii se visează americani.
Deși mult mai tânăr decât Joe Biden, nici Emmanuel Macron nu a avut o prestație convingătoare. O bună parte a populației este chiar disperată. Doar tinerețea, fără experiență, fără competențe, e un argument doar pentru televiziuni, pentru propaganda, pentru manipulare, care sună a gol. Cei care conduc sunt în altă parte.
Petru Romoșan
Analiza Institutului GOLD