Certificatul verde s-a ofilit!

Postat la: 25.12.2021 06:39 | Scris de: ZIUA NEWS

Certificatul verde s-a ofilit!

De departe, cel mai aprins scandal al săptămânii a fost cel legat de certificatul verde. Se adoptă, sau nu se adoptă. Teama că o astfel de hârtie ar putea lăsa o groază de oameni fără locuri de muncă, adică fără o pâine pe masă, a scos nemulţumiţii în stradă. Ne-am amintit, după 32 de ani, de ziua de 21 decembrie 1989, când, urmând exemplul Timişoarei, Bucureştiul se ridica împotriva tiraniei, a dictaturii, a celui care strânsese de gât libertatea oamenilor.

Deznodământul de atunci îl ştim cu toţii. Deznodământul de acum, abia l-am aflat. Şi, aşa cum despre Revoluţia din 1989 continuă să existe foarte multe necunoscute, şi despre această încercare dură de a reteza fără drept de apel, drepturile şi libertăţile oamenilor, numită certificatul verde, există câteva necunoscute.

Cea mai importantă ar fi cea legată de - ca să-l parafrazăm pe Adrian Păunescu - enigmaticul şi cumintele Marcel Ciolacu, liderul PSD, care se pare că îşi va termina curând rostul lui. Nu mai departe de jumătatea acestei săptămâni, Ciolacu era ferm, ca un cap de familie de la ţară, care conduce gospodăria cu mână de fier şi nimeni nu-i suflă în faţă: „Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. Astăzi (miercuri n.r.) o să avem o discuţie şi pe certificat şi pe modul în care va fi înaintat în Parlament. (...) Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la sfârşitul anului." - a precizat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Nici nu a trecut o zi şi Ciolacu a declarat senin, ca şi când nu el fusese cel care vorbise cu 24 de ore înainte: „Eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Este neconstituţional".

Şi ca să fie şi mai credibil că el nu a susţinut deloc certificatul verde la locul de muncă, adică obligativitatea cetăţenilor de a se vaccina pentru a-şi păstra slujbele, adică constrângerea unor oameni pentru a se face pe ei experimente medicale, adică nazism, Ciolacu a mai adăugat: „Niciodată nu s-a vorbit de o obligativitate a vaccinării cuiva. Chiar aş face un apel la dvs când mai vine un coleg de al meu şi spune această minciună, să spuneţi că nu s-a vorbit niciodată de obligativitatea vaccinării."

Ce să-l fi făcut pe (acum îl parafrazăm pe Mihai Eminescu), fonful şi flecarul Ciolacu să sucească armele, mai ceva decât la 23 August?

Ne vine greu să credem că deasupra patului unde doarme (acum îl parafrazăm pe Grigore Alexandrescu) un bou ca toţi boii, puţin la simţire, în zilelel noastre de soartă ajutat, dobândi în cireadă, un post însemnat, Ciolacu, deasupra patului în care doarme, are o firidă în care stă cuminte, Constituţia României, că doar de-aia-i zice „carte de căpătâi", ca să dormi cu ea la căpătâi. Iar în dimineaţa de joi, când s-a trezit, a făcut o mişcare mai brusc şi a clătinat patul, încât cărţulia cu Tricolorul pe copertă i-a căzut direct în cap. După care s-a rostogolit pe pat cu paginile deschise chiar la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Nici a doua variantă, cum că s-a consultat cu doi mari cunoscători ai Constituţiei, nu prea ţine pentru a explica sucirea la 180 de grade. Nu-i putea consulta de la început, înainte de a scoate porumbelul cu adoptarea hârtiei îngrăditoare de drepturi, până la sfârşitul acestui an?

Nici faptul că o mână de manifestanţi care au pătruns în curtea Parlamentului (cităm din nou din Adrian Păunescu) Sus-puşii nu mai au nimica sfânt, Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă, cum a făcut şi Ciolacu, nu cred să-l fi convins aşa de repede. Că de la manifestaţia aia, singnurii care şi-au luat-o au fost jandarmii, care nu mai ştiu încotro s-o ia. Dacă dau cu gaze, ca în august anul trecut, nu e bine şi îi manâncă parchetul mulitar. Dacă stau şi cască gura cum intră manifestanţii în curtea Parlamentului, iar nu e bine şi tot tribunalul militar îi mănâncă, încât ajungi să crezi că unui angajat la Jandarmerie, pe lângă contractul de muncă, îi dă când îl semnează şi un abonament la parchetul militar.

Atunci, de unde suceala? Eu cred că lucrurtile sunt mult mai grave şi deznodământul acestei nebunii care de doi ani a cuprins planeta este aproape.

Din ce în ce mai mulţi oameni de ştiinţă prestigioşi afirmă că noua variantă, despre care năimitele goarne ale apocalipsei spuneau că va curăţa populaţia nevaccinată a planetei, spun că de fapt Omicron mai dă din când în când câte un strănut, mai ales la cei vaccinaţi. Adică, sfârşit de pandemie.

În Germania, cetăţenii se iau la bătaie cu forţele de ordine, pentru libertăţile lor. La fel şi în Franţa. Ziarul „Il Tempo" anunţă că în Italia au greşit rău la numărătoarea morţilor de COVID-19: „Se pare că 97,1 la sută dintre decesele atribuite până acum Covid, nu au fost direct din cauza Covid. Dintre cele 130.468 de decese înegistrate ca decese oficiale Covid - 19 de la începutul pandemiei, doar 3.738 sunt direct atribuite numai virusului" - scrie jurnalistul Toby Young. Şi ca să fie masa bogată de sărbători, omul de afaceri francez Oliver Arias, fondatorul companiei „Arias Patrimoine" a anunţat că în 2022 nu va angaja decât nevaccinaţi, motivând: „Aceste persoane sunt mai inteligente, pentru că nu s-au lăsat păcălite".

Am susţinut în mai multe rânduri chiar aici, în Evz.ro că, după această nenorocire care a lovit omenirea, va exista un al doilea Nurnberg, unde vor fi judecaţi cei ce au provocat-o şi cei ce au beneficiat de pe urma ei. Deja, din Anglia, un grup de jurişti şi oameni de ştiinţă, au sesizat Curtea Penală Internaţională cu privire la genocid şi experimente medicale pe oameni.

După cum se vede, crapă peste tot. Poate acestea să fie motivele adevărate al sucirii armelor la noi, în ceea ce priveşte certificatul verde. CRĂCIUN FERICIT oameni buni! Chiar dacă s-a ofilit certificatul verde şi nu mai putem face din el o salată la friptura de porc.

Sorin Ovidiu Bălan