Cel mai secret şi cel mai complex proiect din istoria României
Postat la: 05.05.2021 17:14 | Scris de: ZIUA NEWS
De şase ani, şase guverne au lucrat şi lucrează încă la cel mai secret şi cel mai complex proiect din istoria României: celebra Bancă Naţională de Dezvoltare, un proiect al competenţei guvernamentale în dezvoltarea businessului românesc. Membrii Consiliului de Administraţie sunt: Cioloş, Grindeanu, Tudose, Teodorovici, Dăncilă, Orban, Cîţu şi Ghinea.
Programele de guvernare, de sute de pagini, cu care sunt investite pompos guvernele României, sunt în realitate maculatură curată. Noroc că cineva a inventat lumea digitală şi nu mai trebuie să le printezi atât de mult pe hârtie, salvând astfel mai mulţi copaci.
Din când în când, ca o cură de dezintoxicare politică, pentru a vedea ce aberaţii promit şi se angajează şi unii şi alţii când preiau puterea, este bine să citeşti/reciteşti obiectivele asumate de către guverne şi partide citite cu patos naţional de către premierul României în Parlament şi binecuvântate apoi la Palatul Cotroceni de către preşedintele României.
Astăzi vorbim de celebra Bancă Naţională de Dezvoltare a României, de care mi-am adus aminte că există revăzând-o scrisă şi în celebrul PNRR - Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care România vrea să ia 30 mld. euro de la UE.
Ca să umple paginile PNNR, că tot nu le citeşte nimeni din ţară, noroc că le citesc cei de la Bruxelles, şi noul star al fondurilor europene, ministrul Cristian Ghinea, a trecut în PNRR, la pagina 92, crearea acestei bănci de dezvoltare.
„Crearea Băncii Naţionale de Dezvoltare: - facilitarea accesului la finanţare pentru IMM-uri şi a beneficiarilor eligibili identificaţi în evaluarea ex-ante a disfuncţionalităţilor pieţei financiare - îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene şi a pârghiilor aferente, precum şi funcţionarea ca administrator de Fond al Fondurilor, respectiv partener de implementare al Comisiei Europene pentru instrumentele financiare finanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii, dar şi a programului InvestEU, în perioada de programare bugetară 2021-2027."
Dacă îl întrebi pe ministrul Cristian Ghinea şi pe cei care au scris acest PNRR ce înseamnă „evaluarea ex-ante a disfuncţionalităţilor pieţei financiare" şi ce înseamnă „administrator de Fond al Fondurilor" îţi vor vorbi despre Bitcoin, un subiect mult mai familiar.
În cele 4 luni de mandat, ministrul Cristian Ghinea s-a făcut remarcat prin întoarcerea PNRR-ului de la Bruxelles, ca fiind incomplet sau nu răspunde obiectivelor UE şi mai ales prin afirmaţia la adresa lui Nicuşor Dan, primarul Capitalei, că suferă de sindromul „Mesia din debara", adică nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule.
Nimic însă despre celebra Bancă de Dezvoltare a României, introdusă în PNRR în speranţa că UE ne va da nişte bani pentru crearea ei.
Acest proiect secret şi complex de creare a Băncii Naţionale de Dezvoltare, nu ştiu în ce guvernare a început. Dar l-am regăsit în guvernarea Cioloş - pagina 4 - „crearea resurselor de dezvoltare (pentru România) prin: stimularea investiţiilor străine în domenii de vârf, crearea unui fond naţional de investiţii, a unei bănci naţionale de dezvoltare, atragerea de fonduri europene şi prin dezvoltarea pieţei de capital."
Cred că Dacian Cioloş, premier în perioada 2015-2016, a revenit acum la guvernare ca să-l ajute pe Cristian Ghinea să facă această Bancă Naţională de Dezvoltare.
Pentru că acest proiect nu a putut fi făcut în guvernarea Cioloş, Liviu Dragnea, celebrul şi hulitul lider al PSD, l-a trecut în programele de guvernare: Grindeanu, Tudose şi Dăncilă.
Eu sper că vă amintiţi cum povestea la televizor Liviu Dragnea şi Orlando Teodorovici cât de importantă este această Bancă Naţională de Dezvoltare pentru România şi cum va creşte economia datorită ei şi a altui celebru proiect preluat de toate guvernările: Fondul Naţional sau Suveran de Investiţii.
Nici premierul Florin Cîţu nu s-a lăsat mai prejos, iar în programul lui de guvernare, la pagina 18 din 269 a scris: „crearea şi capitalizarea Băncii Naţionale de Dezvoltare ca one stop shop al sprijinului accesului de finanţare pentru antreprenori (granturi, subvenţii de dobândă, garanţii şi dezvoltarea de fonduri equity)".
Pe undeva printr-un sertar/fişier de la Ministerul Finanţelor se regăseşte acest proiect secret şi complex, care a beneficiat şi de consultanţă internă şi externă şi care reprezintă dezvoltarea şi salvarea economică a României.
Dacă UiPath ar fi aşteptat după această Bancă Naţională de Dezvoltare a României, nu ar fi ajuns în vecii vecilor unde este astăzi.
În timp ce pe la Palatul Victoria au trecut vreo şase guverne, sute de miniştri, din 2015 încoace, Daniel Dines şi echipa de la UiPath au reuşit să creeze o companie, într-un bloc din Delea Veche, care s-a listat la Bursa de la New York şi a ajuns la o capitalizare bursieră de 40 mld. dolari, atât cât valorează toate companiile listate la Bursa de la Bucureşti.
În şase ani, câţiva programatori, rupţi în fund în 2015, au făcut o companie care este numărul 1 în lume în RPA - Robotic Process Automation, iar toate guvernele României, care au avut pe mână 200 mld. euro, cu sute de funcţionari, nu au fost în stare să realizeze acest proiect, măcar ca un S.A.
Noroc că economia şi companiile, merg înainte fără să citească programele de guvernare şi plătesc taxe şi impozite guvernului ca să facă Banca Naţională de Dezvoltare.
P.S. Când se va realiza acest proiect cei mai nimeriţi membri din Consiliul de Administraţie ar trebui să fie Cioloş, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Teodorovici în locul lui Dragnea, Orban, Cîţu, Ghinea. Şi ceilalţi care vor trece pe la Palatul Victoria până când această bancă se va înfiinţa.
Cristian Hostiuc