Carnagiul din Gaza și determinarea israelienilor pentru război total!

Postat la: 13.11.2023 15:58 | Scris de: ZIUA NEWS

Carnagiul din Gaza și determinarea israelienilor pentru război total!

Am tot amânat din diverse motive să prezint 2 dintre cauzele ce pot explica ce se întâmplă în Gaza azi, anume situația de criză din Israel dinaintea atacului Hamas, respectiv declarațiile liderului Fatah, ambele iscate înainte de 7 octombrie 2023. O fac astăzi, deoarece sunt importante pentru înțelegerea prezentului.

În vara acestui an, în mod repetat, presa internațională descria de zor faptul că extremiștii evreii aflați în interiorul Guvernului Netanyahu exercitau presiuni cotidiene pentru ca Israelul, atenție, să anexeze urgent Cisiordania sau West Bank, efectuând atacuri cotidiene asupra palestinienilor, în același timp distrugându-le casele, în această vară s-a întâmplat, mașinile, plantațiile agricole etc. Acești extremiști evrei din interiorul Guvernului Netanyahu îl au ca lider pe Ben-Gvir, Ministrul Securității Naționale, un om care este bine susținut în demersurile sale de distrugere a Cisiordaniei; apoi, există în același echipaj Bezalel Smotrich, Ministrul de Finanțe din Israel, un om pentru care poporul palestinian nu există.

Ei bine, din cauza exceselor acestor 2 lideri din interiorul Guvernului, israelienii au ieșit în această vară masiv în stradă, pricepând că o astfel de atitudine va genera un război ce va distruge și viețile lor, lucru care s-a întâmplat ulterior și pe care îl vedem astăzi. Mulțimea strânsă cu ritm săptămânal în Tel Aviv mai cerea și judecarea lui Bibi Netanyahu în cele 2 procese legate de corupția sa, știind, presupunând că va fi numit un nou procuror general ce va închide dosarele de corupție ale lui Bibi.

Ei bine, în această cheie de mare criză internă trebuie să citiți ciudățenia faptului că pe 7 octombrie nimeni din forțele armate sau serviciile secrete atât de temute ale Israelului nu s-a opus atacului medieval al Hamas, adică să pricepeți, prieteni, că s-a creat cumva un pretext pentru acest război și carnagiu contra civililor palestinieni. N-au mai contat morții evrei, decât ca justificare pentru ceea ce se întâmplă astăzi. Extremiștii din interiorul Guvernului Netanyahu cred că vor căpăta în viitor teritoriile palestiniene, iar Netanyahu, despre care nimeni nu mai zice astăzi că e omul lui Putin, a generat un război pe fondul căruia să-și salveze mandatul și libertatea.

Pe la începutul lui septembrie anul acesta, a făcut, de asemenea, mari valuri internaționale o declarație a liderului palestinian Mahmoud Abbas, șeful Fatah, care zicea: „Evreii europeni nu sunt semiți. Se spune că Hitler i-a ucis pe evrei pentru că erau evrei și că Europa i-au urât pe evrei pentru că erau evrei. Nu este adevărat. S-a explicat clar că europenii au combătut evreii din cauza rolului lor social, care avea de-a face cu camăta, banii etc., și nu pentru religia lor. Hitler a spus că s-a luptat cu evreii pentru că aceștia erau interesați de camătă și bani. Am dori să clarificăm acest aspect. Nu este vorba despre semitism și antisemitism" (Courrier International). Asta a fost o declarație foarte dură contra retoricii istorice a Israelului, la care Abbas a mai adăugat și faptul că evreii ashkenazi, europeni, nu erau semiți, ci proveneau dintr-un regat tătar ce s-a convertit la iudaism. S-a generat astfel un mare scandal internațional ce-a ținut toată luna septembrie a anului acesta. Ulterior, Mahmoud Abbas a publicat o precizare, în care nu-și cerea scuze, dar recunoștea că Holocaustul a fost cea mai odioasă crimă din istoria modernă a umanității.

Ei bine, eu cred că și doar aceste 2 situații prezentate mai sus pot explica subteranele neelucidate ale atacului Hamas, la care atac Israelul a refuzat să se apere, asta azi este evident, tocmai pentru a avea pretext ca să genereze acest război contra civililor, care urmărește, însă, nu distrugerea Hamas, care este necesară, ci chiar epurarea teritoriilor palestiniene și ulterioara lor ocupare.

Declarația lui Abbas a avut rol de detonator și de justificare a operațiunii secrete în interiorul Guvernului Netanyahu, asta mie îmi este clar. (Amintiți-vă faptul că Israelul a ignorat anunțul serviciilor secrete egiptene că va fi atacat de Hamas.) Apoi, extremiștii din guvern au declanșat planul lor descris mai sus de viitoare ocupare a teritoriilor din Cisiordania și Gaza, iar Netanyahu a scăpat o vreme de presiunile publice pentru demiterea sa, care, nu-i așa, se face mult mai greu, spre imposibil, pe timp de război instalat. Clar, simplu, cinic, dar cu efecte neașteptate de către Israel, prieteni, un Israel ce pare că și-a pierdut azi susținerea internațională, iar acum se află în mare pericol legat de existența sa ca stat.

Cozmin Gușă