Blana ursului din pădure
Postat la: 24.11.2020 10:05 | Scris de: ZIUA NEWS
Domn Nelu Tătaru zice că suntem într-o fază de stabilizare a numărului de infectări, la 9 - 10.000 zilnic. Eforturile de atingere a acestui obiectiv se văd. De vreo câteva zile comunicatele GCS întârzie, semn că mai sunt socoteli de făcut înainte de a fi date publicității.
Ceea ce înseamnă că numărul de infectați poate fi ținut sub control din calculator și că se iau în considerare doar cazurile care nu pot fi excluse din alte motive. Singurul lucru mai greu de ținut sub control este numărul deceselor. Chiar dacă acum se recurge la procedura inversă, de a nu mai fi adunați laolaltă morții din toate categoriile. Încep deci să mai moară oameni și din cauză comorbidităților, fără să mai fie nevoie să li se acorde beneficiul covid-ului. Dar asta esteo altă statistică, cu alte scopuri.
Prin declarația sa ministrul Tătaru dezvăluie strategia de campanie electorală a liberalilor. Trebuie oprit cu orice preț avansul numărului de infectați, măcar până la 6 decembrie. Câți sunt până acum sunt deajuns. Fixarea pe platoul celor 10.000 poate face mai suportabil fenomenul, inclusiv pentru opinia publică, excesiv bombardată de știrile și previziunile catastrofice. De aici, de pe platou, se poate pune în discuție subiectul salvator: vaccinul!
Deocamdată acesta este ca blana ursului din pădure, din care Comisia Europeană croiește câte un petic, mai mare sau mai mic, pentru fiecare țară membră, iar acestea, odată ce îl primesc, încep să îl împartă la rândul lor. Intră în joc tehnologia împărțelii, cu atribuții, proceduri de manipulare, priorități și justificări. Este palierul pe care Guvernul și președintele său încearcă să fixeze dezbaterea publică, arogându-și meritele pentru obținerea celei mai bine repartiții posibile. Asta până în 6 decembrie. După aceea, se poate reveni la chestiunea de fond, cu posibilitatea ca măsurile extreme necesare în situația scăpării de sub control a epidemiei să poate fi luate de noua majoritate netoxică, care se presupune că se va instala la butoane.
Imi trece prin cap o idee trăsnită:ce s-ar întâmpla dacă, absolut întâmplător, vreo instituție medicală oarecare, va ajunge să descopere un tratament ieftin și eficient, de genul celui cu 16 pastile luate deodată, experimentat deja la Timișoaara ? Și când se va constata că va fi mai suportabil și mai sigur să te imunizezi trecând prin infecție, decât să riști efectele secundare ale oricărui vaccin făcut pe grabă, fără a fi trecut prin fazele clinice necesare, cu gândul doar la marea lovitură financiară? Nu ar fi o catastrofă pentru toate marile concerne care au riscat și supralicitat pentru producerea lor, dar și pentru guvernele și entitățile care au contractat produsele pe sume imense? Iată de ce cred că orice astfel de inițiativă va fi ucisă din fașă și că unica noastră nădejde va trebui să fie VACCINUL. În varianta sa obligatorie...
Octavian Andronic