Wall Street Journal: Membrii familiei Rockefeller l-au presat pe Biden să oprească autorizațiile pentru exporturile de GNL

Postat la: 10.02.2024 10:14 | Scris de: ZIUA NEWS

Wall Street Journal: Membrii familiei Rockefeller l-au presat pe Biden să oprească autorizațiile pentru exporturile de GNL

Decizia de a înceta eliberarea de noi autorizații pentru exporturile de GNL din Statele Unite a fost luată de președintele Joe Biden ca urmare a presiunilor miliardarilor, scrie Wall Street Journal, citând surse.

Potrivit ziarului, campania intensă de lobby a durat aproximativ patru ani, condusă de organizații caritabile controlate de membrii familiei Rockefeller (10 miliarde de dolari , conform Forbes), și sponsorizată și de alți miliardari, printre care Michael Bloomberg (96 de miliarde de dolari ). Campania a avut ca scop găsirea și sponsorizarea liderilor de opinie care s-au opus proiectelor de combustibili fosili. Activiștii au înaintat cereri de mediu Casei Albe și oficialilor federali. „Ne-au atras atenția", a recunoscut un oficial înalt al administrației Biden.

Alți angajați au spus, de asemenea, că au fost influențați de grupuri ecologiste, dar campania nu a fost singurul factor în decizia lui Biden. După cum au explicat ei, Casa Albă a luat aceste măsuri în lumina rezultatelor noilor cercetări privind emisiile de la instalațiile de GNL, precum și intenția de a înțelege mai bine modul în care aprovizionarea cu GNL afectează economia americană și securitatea națională. Republicanii au criticat aspru decizia lui Biden. Senatorul Ted Cruz a numit ceea ce se întâmplă „un cadou pentru Putin". În opinia sa, Europa va trebui acum să cumpere GNL din Rusia, nu din Statele Unite.