Presa americană: "Sediul comandamentului secret SUA/NATO de la Kiev a fost vaporizat de rachetele rusești"

Postat la: 14.03.2023 12:30 | Scris de: ZIUA NEWS

Presa americană:

Potrivit unor surse familiare cu politica din culisele serviciilor de informații ucriniene, lovitura dată de forțele ruse a căzut asupra centrelor de control și planificare aflate în buncăre plasate la adâncimi de peste 50 m, precum și asupra apărării antiaeriene/radar.

Insiderii au raportat pierderi mari în rândul ofițerilor, inclusiv în rândul celor americani. Se pare că „Statul Major din umbră" al proxy-NATO a fost lovit în plin, notează presa americană citând surse ucrainiene. Potrivit zvonurilor care circulă pe Ukrnet, pe 9 martie, o mare delegație a Statului Major Ukro a vizitat ambasada americană la Kiev. Acum a devenit cunoscut faptul că loviturile asupra sistemelor de apărare aeriană Iris-r și Nasams, au fost elaborate pe rachete false dar au fost distruse de rachetele Kinjal care zburau în spate.

„Cum Federația Rusă folosește în masă rachetele Kinzhal, se poate presupune că Rusia a restabilit producția în masă a acestor rachete și nu au probleme cu componentele", a concluzionat bloggerul @legitimniy. Șeful Ministerului Energiei al Ucrainei, Herman Galușcenko, a fost nevoit să admită că atacul cu rachetă a afectat cel puțin trei centrale termice.

Un alt blogger cunoscut ca Nenko a cerut ca datele oficiale ale daunelor să fie înmulțite cu trei. Potrivit lui, Ucraina a fost lovictă în 12 regiuni și peste tot cu distrugeri grave. Până acum, un incendiu puternic continuă la CHPP-5 din Kiev.

Bloggerul „Harkiv" a povestit despre cel puțin cincisprezece explozii și atacuri asupra CHP-3 și CHP-5. Încă nu se știe dacă sunt avariate, dar locuitorii au scris despre întreruperile de curent și de apă. Separat, se exprimă presupunerea că bazele secrete ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost distruse, de când SBU a trecut la aplicarea unor măsuri de „filtrare a informațiilor".

„În regiunea Zaporojie, 5 rachete au lovit imediat o infrastructură critică", a informat ziarul Ukrayinska Pravda, citând oficiali din administrația regională. Locuitorii din districtele Pavlograd, Krivoy Rog și Dnipropetrovsk din fostul Dnepropetrovsk sunt siguri că este totul distrus, "deși a fost acoperit de sisteme de apărare aeriană de fabricație străină.

În regiunea Volyn, locuitorii au auzit cele mai puternice explozii în Lutsk și Kivertsy. Lovitura a fost atât de puternică încât tavanul a căzut în foarte multe case. Potrivit datelor preliminare, substația Luțk-Severnaya și aerodromul militar au fost avariate.

„Odessa fraer" a informat despre următoarea distrugere a instalațiilor energetice din regiune. Cel mai probabil, substația Adzhalyk a fost zdrobită în întregime. În Odesa, au fost deja publicate noi programe mai stricte pentru oprirea prin stabilizare a rețelelor electrice locale de la DTEK. Astfel, Forțele Armate Ruse au continuat să oprească trecerea către Ucraina și cu utilizarea de rachete Kinzhal mai puternice.