Noi detalii cutremurătoare din Dosarul Epstein: Ultimul lot de documente judiciare a fost publicat

Postat la: 10.01.2024 11:04 | Scris de: ZIUA NEWS

Noi detalii cutremurătoare din Dosarul Epstein: Ultimul lot de documente judiciare a fost publicat

Un al cincilea și ultimul lot de documente judiciare referitoare la agresorul sexual Jeffrey Epstein a fost publicat. Printre cele 1.400 de pagini de înregistrări se numără depoziții cu Epstein și fosta sa iubită Ghislaine Maxwell.

Acest ultim trofeu arată că Epstein a refuzat de sute de ori să răspundă la întrebările avocaților, inclusiv în legătură cu presupusul șantaj al unor bărbați celebri. Documentele au fost făcute publice în cadrul unui proces intentat de Virginia Giuffre, victimă a traficului sexual. Acțiunea în justiție, depusă în 2015, a fost soluționată în 2017. De atunci, Maxwell a fost închis timp de 20 de ani pentru că l-a ajutat pe Epstein să abuzeze de tinere fete. Ea face apel împotriva condamnării sale.

Dosarele judiciare conțin o transcriere a depoziției sub jurământ a lui Epstein din 2016, în care acesta a invocat în mod repetat dreptul constituțional al cincilea amendament împotriva autoincriminării. În timpul interogatoriului, un avocat al doamnei Giuffre l-a întrebat pe Epstein dacă i s-a spus să furnizeze un "raport detaliat" despre presupusele sale întâlniri sexuale cu bărbați puternici, cum ar fi prințul Andrew. Avocatul a întrebat dacă acest lucru era destinat să fie folosit ca "material de șantaj".

Epstein a refuzat să răspundă la oricare dintre întrebări, răspunzând în mod repetat spunând doar cuvântul "al cincilea" de peste 500 de ori. El a refuzat chiar să spună dacă îl cunoștea pe Maxwell. Ducele de York a declarat anterior pentru BBC că nu-și amintește să o fi întâlnit vreodată pe doamna Giuffre, care a afirmat că i s-a spus să facă sex cu el în mai multe rânduri. În 2022, el i-a plătit o sumă nedezvăluită pentru a soluționa procesul de agresiune sexuală intentat de aceasta împotriva sa, dar a făcut acest lucru fără să recunoască vreo faptă sau responsabilitate.

În depoziția sa din 2016, publicată marți, doamna Giuffre a declarat că a fost plătită între 10.000 și 15.000 de dolari (7.900 și 11.800 de lire sterline) pentru o singură întâlnire sexuală cu prințul. Ea a declarat că a fost plătită cu 160.000 de dolari de către o organizație media pentru două articole și o fotografie în care apărea cu prințul Andrew. Doamna Giuffre a negat, de asemenea, că ar fi fost vreodată traficată sexual cu vreun "președinte", dar a susținut că a fost obligată să facă sex cu "un prim-ministru cunoscut".

Ea a refuzat să dea numele acestei persoane, adăugând: "Dacă pot să spun doar că eu personal știu că nu este o persoană despre care este bine să vorbim și nu am de gând să spun numele ei." Doamna Giuffre a mai spus că a existat un alt individ care i-a fost prezentat ca fiind un prinț - în afară de Prințul Andrew - la care a fost traficată în sudul Franței. În unele momente ale interviului, doamna Giuffre a spus că nu-și putea aminti detalii, inclusiv ora și locul unor presupuse întâlniri sexuale specifice. Ea a spus că a folosit Xanax, un medicament împotriva anxietății, precum și ecstasy, canabis și alcool.

Printre alți bărbați cu care a spus că a fost forțată să facă sex se numără profesorul de drept de la Harvard Alan Dershowitz, patronul Victoria's Secret Les Wexner, investitorul miliardar în fonduri speculative Glenn Dubin și fostul emisar de pace al SUA George Mitchell, care au negat anterior afirmațiile sale. În 2022, doamna Giuffre a renunțat la un proces împotriva domnului Dershowitz și a recunoscut într-o declarație că "este posibil să fi făcut o greșeală în identificarea" acestuia.

Marți, un purtător de cuvânt al dlui Wexner a trimis o declarație anterioară a avocaților săi, în care acesta nega că s-ar fi întâlnit vreodată cu dna Giuffre. Un purtător de cuvânt al domnului Dubin a declarat săptămâna trecută presei americane că acesta neagă "cu tărie" acuzațiile doamnei Giuffre. Marți, dl Mitchell și-a repetat negarea anterioară a afirmațiilor. El a declarat pentru BBC într-o declarație: "Afirmația conținută în documentele publicate este falsă. Nu m-am întâlnit, nu am vorbit și nu am avut niciun contact cu doamna Giuffre".

Doamna Giuffre a mai spus că a fost traficată către informaticianul american Marvin Minsky și agentul francez de modelling Jean-Luc Brunel. Minsky a murit în 2016. Brunel s-a sinucis într-o închisoare din Paris în 2022, în timp ce aștepta să fie acuzat de viol și trafic de sex.

Cele cinci loturi de dosare judiciare ale lui Epstein, sigilate de mult timp, publicate în ultima săptămână, au conținut puține detalii care nu erau cunoscute anterior. Epstein a pledat vinovat pentru solicitare de prostituție de la un minor în 2008. El s-a sinucis în 2019, în timp ce aștepta să fie judecat pentru acuzațiile de trafic sexual.