Marcel Ciolacu e chemat sa intervina urgent: Clanul Cozma vrea sa impuna o coafeza la conducerea UM Plopeni din portofoliul ROMARM

Postat la: 29.01.2024 08:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu e chemat sa intervina urgent: Clanul Cozma vrea sa impuna o coafeza la conducerea UM Plopeni din portofoliul ROMARM

Vlad Cosma, fiul baronului de Prahova Mircea Cosma, are toate motivele sa fie multumit. Si nu numai datorita faptului ca a scapat de dosarele penale, dar si pentru ca afacerile sale cu statul sunt din nou in plin avant. Bineinteles, noile afaceri, dupa probelemele legate de DNA din trecut, au nevoie acum sa se desfasoare cu "paravan".

Si aici intra-n scena Ghinea Ciprian, soferul lui Mircea Cosma. Cine poate fi mai bun in astfel de situatii decat soferul de incredere?! Clanul Cosma manevrează diverse persoane sus-puse la Ministrul Economiei, prin care canal de trafic de influenta reuseste sa impuna ca director la Uzina Mecanica Plopeni SA (UMP) pe nimeni alta decat pe Bianca Borcea (Ghinea), soția lui Ciprian Ghinea. Această "doamnă" este de fapt o coafeză renumită în Plopeni care urmează să administreze ca director General UMP, ca "paravan" pentru familia Cosma.

Conducearea reală va fi "asigurata" de către Ciprian Ghinea - omul lui Vlad Cosma - și Claudia Oprișenescu. Aceasta din urmă este o cunoștință veche a procurorilor de pe vremea cand se administrau dosare penale unor oameni de afaceri zonali care au căpușat UMP când Oprișenescu era director general, numită în funcție de către Roberta Anastase, în perioada 2008-2010. Si pe cand Clanul Cosma era un soi de "biela-manivelă" pentru afacerile Clanului Anastase, in legaturi de "cumetrie" financiara mai ales cu tatal Robertei.

Acesti oameni de afaceri zonali despre care se tot vorbeste pe la minister sunt in realitate doar niște oameni de etnie romă care au produs o pagubă de 200.000 Euro în gestiunea UMP, așa cum reiese din ultimul inventar, fără a mai ține seama de descărcările de gestiune realizate anterior și care nu pot fi cuantificate. Claudia Oprișenescu, care e implicata alaturi de aceasta lume interlopa locala, are dosare penale pentru luare de mită, trafic de influentă (dos. nr. 35993/3/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului București - Secția a I-a Penală).

Revenind la Vlad Cosma, acesta l-a impus si pe Directorul de la ROMARM, numitul Emanoil Ioana prin înțelegere cu președintele Consiliului Județean Prahova și prin cârdășie cu ministrul Radu Oprea, după cum ne informează sursele noastre locale. Conform stenogramelor existente, oamenii de afaceri amintiti, împreună cu Emanuel Ioana, s-au deplasat la biroul ministrului Economiei Radu Oprea cerându-i acestuia să schimbe conducerea UMP.

Luni, 29.01.2024, ora 12, prin ședința convocată de CA ROMARM se realizează dorința oamenilor de afaceri „zonali" de a schimba conducearea UMP PLOPENI, numid-o pe doamna cofeză ca Director General ca să aibă posibilitatea administrării patrimoniului industriei de armament din România. Speram ca prin acest semnal al nostru, primul ministru Marcel Ciolacu sa se sesizeze si sa opreasca aceasta noua gainarie a clanului Cozma.