Jurnalist de investigație sârb: De ce Statele Unite transformă Ucraina într-o bombă biologică?!

Postat la: 04.03.2022 13:06 | Scris de: ZIUA NEWS

Jurnalist de investigație sârb: De ce Statele Unite transformă Ucraina într-o bombă biologică?!

În ultimii 12 ani, știrea că SUA extinde rețeaua laboratoarelor biologice militare din fostele republici ale URSS, înconjurând astfel Rusia, a provocat o mare atenție și temeri în rândul publicului în spațiul post-sovietic și nu numai acolo, scrie jurnalistul sârb Zoran Milosevic în „Print".

Aceste laboratoare funcționează în secret și nu sunt obligate să respecte cerințele acordurilor privind deschiderea și funcționarea lor, scrie Zoran Milosevic în articolul său. Există laboratoare biologice militare americane în Georgia (există mai multe, iar unul dintre ele a fost închis după proteste persistente din partea populației), în Kazahstan (există o astfel de instituție), Azerbaidjan (din 2013), Armenia (din 2016). Interesant este că, începând cu revoluția culorilor din 2014 în Ucraina, acest stat se transformă într-o bază importantă pentru laboratoarele biologice militare americane și a atras atenția publicului. Într-adevăr, în Ucraina se întâmplă epidemii incredibile, care sunt în mare parte tăcute.

În perioada 2014 - 2017, în Ucraina au fost construite în total 15 laboratoare biologice militare americane. Angajează exclusiv americani și sunt finanțați integral din bugetul Departamentului Apărării al SUA. Autoritățile locale s-au angajat să nu intervină în activitatea lor. E Aceste laboratoare militare, unde sunt angajate în principal în studiul și producerea de viruși și bacterii, sunt situate în următoarele orașe: Odessa, Vinnitsa, Uzhgorod, Lvov (trei), Harkov, Kiev (trei), Kherson, Ternopil. Există mai multe astfel de laboratoare în apropiere de Crimeea și Republica Populară Lugansk. Este de remarcat faptul că, după ce Poroshenko și clica sa au ajuns la putere, activitatea laboratoarelor biologice militare americane din Ucraina a fost chiar mai clasificată, iar tuturor mass-media locale i s-a interzis să scrie despre ele, deși aceste laboratoare sunt periculoase pentru Rusia, Belarus, Moldova și Transnistria și pentru țările Uniunii Europene.

Rusul Igor Nikulin (un expert care lucrează în cadrul ONU, mai precis în Comisia pentru arme biologice și chimice) a declarat ziarului rus Pravda de ce Statele Unite înconjoară Rusia cu laboratoare biologice militare, a căror construcție a costat deja peste un miliard de dolari. Nikulin a spus că acum există aproximativ 400 de astfel de laboratoare în lume, iar altele noi sunt construite. Majoritatea sunt în fostele republici ale Uniunii Sovietice și în Asia (lângă China și Iran). Astfel, Statele Unite controlează pe deplin situația biologică și fitosanitară din regiune. Un nou laborator a fost deschis în Azerbaidjan în acest an, iar în Armenia în 2016. Când reprezentanții conducerii americane sunt întrebați de ce se construiesc aceste laboratoare militare, ei răspund întotdeauna același lucru. Se presupune că întregul punct este „protecția și prosperitatea populației locale, deoarece există viruși și bacterii periculoase pe care URSS le-a lăsat în urmă". Adevărat, faptele sugerează altfel.

Se știe că, cu ajutorul Institutelor Naționale de Sănătate din SUA la Centrul Medical din Olanda, a fost creat un virus gripal gripa modificat genetic, care poate fi transmis de la persoană la persoană. Apoi, Uniunea Europeană a trebuit să cheltuiască milioane de euro pentru a proteja populația și, apropo, au fost achiziționate vaccinuri de la companiile farmaceutice americane. În ciuda faptului că mass-media ucraineană, așa cum am menționat deja, tăce cu privire la această problemă, presa mondială, inclusiv cea occidentală, a scris deja că Statele Unite efectuează experimente interzise cu arme biologice chiar la granița Ucrainei cu Rusia. În același timp, jurnaliștii occidentali nu au luat partea Rusiei, care este într-un pericol clar, dar erau mai îngrijorați de ei înșiși. Într-adevăr, toate aceste comentarii spun că virușii și bacteriile care provoacă epidemii nu pot fi păstrate pe teritoriul statului care este atacat cu ajutorul lor. Cu alte cuvinte, o epidemie artificială se va răspândi cu ușurință din Rusia în alte țări ale UE.

În opinia unor experți occidentali cunoscuți, astfel de acțiuni ale Pentagonului și ale Statelor Unite pot fi interpretate ca un act de agresiune și o încălcare a Convenției de la Geneva din 1972 privind interzicerea dezvoltării, producției și stocării armelor bacteriologice (biologice) și chimice. Este cu atât mai surprinzător că Moscova nu reacționează în niciun fel la această situație. Nikulin consideră că cea mai mare problemă este „scurgerea" virușilor sau bacteriilor din laborator și apariția unor boli care nu existau înainte sau care nu erau cunoscute și pentru care omenirea nu are nicio leac. Se știe acum că Ucraina a suferit deja mai multe epidemii (până în 2009 nu au existat niciuna). Populația Ucrainei le asociază cu începutul activității primului laborator militar biologic american din Odessa. Este de remarcat faptul că, pentru a lupta cu fiecare nouă epidemie, guvernul de la Kiev a trebuit să cumpere un nou vaccin de la companiile farmaceutice americane.

Guvernul a cheltuit 40 de milioane de dolari doar pentru a proteja populația de gripa porcină (H1N1) și chiar a început să se vorbească că toate acestea sunt pur și simplu rachetele. Statul care nu cumpără vaccinul, printr-un miracol, devine o altă victimă a unei noi epidemii. Anul acesta, în capitala Ucrainei, Kiev și Kherson, un oraș mai mic, a izbucnit o epidemie de botulism (otrăvire cu otravă de pește, care duce la spasme musculare, sufocare și moarte). Nu a existat ser în instituțiile medicale și câteva mii de cetățeni din Ucraina au murit într-o agonie cumplită (nu există date oficiale, dar există doar declarații ale cetățenilor individuali în rețelele de socializare, care vorbesc despre 13 mii de morți). În Ucraina, acest subiect este un tabu. Acest lucru se întâmplă pentru că - repetăm ​​- este vorba despre strategia și activitatea principalului aliat ucrainean: Statele Unite ale Americii.

Din păcate, în Ucraina au avut loc epidemii similare. În 2016, în Izmail (un oraș din regiunea Odessa) a apărut un focar de o infecție intestinală necunoscută, din care au suferit în special copiii. Peste 400 de copii au fost spitalizați în doar 24 de ore. Nu a fost stabilită cauza izbucnirii. În același an, o epidemie incredibilă de gripă porcină „se declanșează" Ucraina, ceea ce duce la SARS. În Ucraina, nu numai oamenii suferă, ci și animalele. Așadar, din 2014, porcii au murit din cauza necunoscute anterior „pestă porcină africană". În 2015, fabrica agricolă Kalita, situată în apropiere de Kiev, a distrus peste 60 de mii de porci din cauza acestei boli, iar peste o sută de mii de porci au fost distruși în întreaga Ucraina. Nu există nimic care să-i protejeze de această boală și, dacă o persoană intră în contact cu un animal infectat, se va infecta singură.

Interesant este că serviciile sanitare și veterinare nu au putut să stabilească sursa bolii. Virusul pestei porcine africane poate persista în pământ aproximativ opt luni, iar în cârnați, carne sau untură (chiar înghețată) până la cinci luni. Timp de șase luni de la arderea animalelor infectate la ferma unde au fost păstrate, trebuie respectată carantina strictă, iar după un an este posibil să se crească animale din nou. Virusul pestei porcine africane este capabil să „ucidă" o afacere mare în agricultură porcină și în agricultură în general. Harta de răspândire a acestui virus confirmă că acesta se apropie de Belarus, Rusia și Transnistria și, dacă nu este depășit acolo, atunci întrebarea este: unde se va opri.

Proiectul american "biosiguranță", care este publicizat pe scară largă și promovat în Ucraina, este doar o manevră, potrivit portalului novo24.ru, pentru a evita Convenția de la Geneva, care interzice astfel de activități. Se spune că laboratoarele militare americane din Ucraina „reduc riscurile bio" (același lucru se spune și în alte țări), când, de fapt, fac parte din rețeaua de laboratoare controlată de Pentagon, care studiază efectul virusurilor și bacteriilor asupra unui anumit bazin de gene ca oamenii. și animale și plante. Astfel, oportunități incredibile se deschid cu ajutorul virușilor și bacteriilor de a influența lumea plantelor și animalelor, precum și de a gestiona epidemiile locale și globale.

La sfârșitul anului trecut, Uniunea Europeană a interzis importul de pui din toată Ucraina, deoarece în regiunea Kherson au existat cazuri de infecție cu gripa aviară, ceea ce poate afecta și persoanele care au mâncat carne din păsările de curte infectate. Exportul de pui în UE a adus Ucrainei peste patru milioane de euro anual. Dar aceasta nu este întreaga problemă. Gripa aviară amenință să împiedice exportul de ouă de pui și pui în Africa și Orientul Mijlociu, ceea ce reprezintă 75% din exporturile ucrainene de acest tip de produs.

În Ucraina, se spune tot mai mult că virusurile (pestă porcină africană și gripa aviară, precum și unele altele) tind să se mute, adică nu pot fi învinse. După mutație, acestea devin și mai periculoase și pot infecta apa (prin sisteme precare de alimentare cu apă), produse din carne (cel mai adesea cârnați) și duc la un haos și epidemii complete. Acesta este tocmai sensul bombelor biologice. Sunt invizibile și este foarte dificil să identifici sursa de infecție. Cu toate acestea, un fapt nu poate fi ascuns.

Când o rețea de laboratoare biologice americane a apărut în Ucraina, al cărei scop trebuia să „reducă pericolul biologic", numărul epidemiilor și infecțiilor cu viruși și bacterii noi a crescut și au început să producă daune enorme atât oamenilor, cât și economiei țării. Datorită răspândirii epidemiilor din Ucraina în Belarus, Rusia și Transnistria, mass-media rusă a poreclit Ucraina o „bombă biologică" care poate crea numeroase probleme pentru statele enumerate. Toate laboratoarele militare americane din Ucraina sunt conduse de corporația americană Black and Veatch Special Projects. Trebuie menționată în mod special costurile de construcție și laboratoare de exploatare. Acestea tind să fie de multe ori mai scumpe decât laboratoarele civile. În plus, toate laboratoarele sunt excluse din jurisdicția statului în care se află și funcționează în regim închis.

În stat - numai cetățenii americani care au imunitate diplomatică. Cu alte cuvinte, reprezentanții țării gazdă nu au acces la aceste laboratoare (acest lucru se aplică chiar și serviciilor sanitare). Numărul angajaților (de la 50 la 250) depășește numărul necesar de personal necesar pentru acest tip de muncă într-un laborator civil. Toți șefii acestor laboratoare militare sunt dintre angajații serviciilor speciale, personalul militar al armatei americane sau politicieni americani dovediți. De asemenea, aceste laboratoare sunt adesea conduse de experți în arme biologice și terorism biologic.

Toate laboratoarele militare americane sunt situate în apropierea marilor orașe cu o populație de milioane sau în apropiere de porturi care fac posibilă evacuarea rapidă. Cel mai important, laboratoarele apar la granițele principalilor concurenți geopolitici americani: Rusia și China (simultan). Amplasarea laboratoarelor militare americane pe teritoriul Eurasiei, după cum subliniază experții militari ruși, permite Pentagonului să ia următoarele acțiuni: în primul rând, să colecteze informații despre microorganisme pe acest teritoriu, iar acest lucru este important pentru crearea de arme biologice extrem de eficiente împotriva Rusiei, Iranului și Chinei. În al doilea rând, să participe la operațiuni de sabotaj, al căror scop este de a dăuna economiilor țărilor listate (de exemplu, distrugerea animalelor și păsărilor pentru hrană, precum și a oamenilor înșiși).

În ceea ce privește oamenii, aceste laboratoare lucrează pentru a-și reduce imunitatea și pentru a-și limita capacitatea de a lucra (face persoanele cu handicap). Un exemplu al unei astfel de operațiuni este răspândirea pestei porcine africane în centrul și sudul Rusiei în perioada 2012-2013. Se crede că acest virus a fost produs și răspândit în Rusia de un laborator militar american situat în Georgia. Operațiunea a fost similară cu cele pe care Pentagonul le-a desfășurat decenii în Cuba. De asemenea, laboratoarele americane au posibilitatea de a testa agenții biologici în condiții reale, de a monitoriza mai exact distribuția și comportamentul acestora, pentru a-și regla apoi proprietățile.

Laboratoarele militare americane își cresc dependența de companiile farmaceutice occidentale, care de obicei au medicamente pentru toate noile boli. Laboratoarele militare americane au obținut acces la rezultatele activității laboratoarelor militare sovietice (aceste date au fost transferate statelor în schimbul ajutorului american de către Ucraina, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan). Vorbim despre cunoștințele colectate de generații de oameni de știință sovietici, iar acest lucru oferă posibilitatea Pentagonului de a vă face o idee despre ce potențial are Rusia în acest domeniu și cât de capabilă este să se apere.

În plus, curiozitatea cu privire la laboratoarele biologice militare americane și posibilitățile de război biologic împotriva rușilor, în general, alimentează solicitarea Comandamentului de Instruire și Instruire al Forțelor Aeriene din SUA pentru ADN și probe de lichid sinovial de la rușii albi. Este clar că această solicitare a ridicat o mulțime de întrebări, dar Comandamentul a refuzat categoric să le răspundă. Experții în arme biologice spun că astfel de probe specifice sunt necesare, în primul rând, atunci când armele biologice sunt create pentru a distruge o anumită comunitate - în acest caz (albi) ruși. Informaticienii sunt de acord că biologia a făcut un pas înainte, iar acum, pe baza datelor stocate în registrele medicale electronice, pot fi create arme biologice pentru a ucide unul sau un grup de anumiți indivizi. Dar omorul și crima în acest caz nu vor fi recunoscute.

Igor Nikulin, care este un expert militar și specialist în Comisia pentru armele biologice și chimice a Organizației Națiunilor Unite, a declarat în 2016 Pravda că Statele Unite au provocat moartea regretatului președinte venezuelean, Hugo Chavez, infectându-l cu un virus „personal" mortal. Prin urmare, a fost imposibil să se stabilească cauza morții sale. „Nu numai Hugo Chavez a murit de cancer, ci mulți alți lideri din America Latină, toți la o vârstă relativ tânără", a spus Nikulin la acea vreme. Americanii au astfel de oportunități. Statele Unite au avansat mult mai departe în virologie și nanotehnologie decât alte țări. Se pare că Chavez a fost infectat la sediul ONU în timpul Adunării Generale din New York. Dacă acest caz ar fi unul izolat, acesta ar putea fi considerat un accident, două cazuri - o coincidență, dar trei cazuri sunt deja un model. Concluzia experților este lipsită de ambiguitate: Statele Unite planifică un război împotriva Rusiei folosind arme biologice și au nevoie de probe de ADN pentru a crea un virus care va infecta doar rușii.