De la ce a pornit de fapt cazul de viol al fratilor Tate. Nu are nicio legatura cu ce se stia pana acum

Postat la: 11.02.2024 08:51 | Scris de: ZIUA NEWS

De la ce a pornit de fapt cazul de viol al fratilor Tate. Nu are nicio legatura cu ce se stia pana acum

Cunoscutul caz de viol și trafic de persoane al fraților Andrew și Tristan Tate ar fi pornit după ce ambasada SUA a fost alertată de un soldat american, care era prieten cu una dintre victimele celor doi. Ulterior, Andrew Tate l-a dat în judecată pe membrul al US Marine, însă un judecător din Florida i-a respins solicitarea depusă.

Andrew Tate ar fi cerut despăgubiri în procesul civil în care l-a acuzat pe un militar de defăimare, după ce a alertat ambasada SUA cu privire la niște mesaje „îngrijorătoare" pe care le-a primit de la o prietenă. Tânăra i-ar fi spus soldatului american că este victima „unui trafic de persoane".

În încercarea de a scăpa din locuința în care era adăpostită, tânăra i-ar fi trimis un mesaj soldatului american în care menționa locația în care se află, dar și detalii cu privire la ceea ce i se întâmplă.

Documentele din instanța americană arată că tânăra a trimis mesajul prietenului său american în timp ce se afla într-una dintre casele fraților Tate din România. Ea venise în țară pentru a se întâlni cu frații Andrew și Tristan pentru explorarea posibilității de a lucra pe OnlyFans și în industria de modeling pe Internet.

În mesajele pe care i le-a trimis soldatului american, tânăra a menționat că frații Tate țineau mai multe fete sechestrate pe care le forțau să facă videochat. De asemenea, ea l-a îndemnat pe prietenul ei să nu raporteze infracțiunile, însă acesta a alertat ambasada SUA din România.

După ce a început ancheta împotriva fraților Tate, soldatul american a fost dat în judecată de Andrew Tate, în timp ce nega acuzațiile aduse și pretinzând că sunt doar victime ale unei scheme de extorcare din partea femeilor care îl acuză.

„Mesajele SMS pe care sergentul le-a primit au fost atât de îngrijorătoare și au implicat o situație atât de gravă încât orice persoană rezonabilă ar fi acționat pentru a salva potențiala victimă a traficului", se arată în decizia judecătoarei din Florida care a respins acuzațiile lui Andrew Tate.

„Jane Doe a atribuit lipsa de răni pe seama scurtei ei șederi în casă și pentru că nu era încă suspectată că vrea să plece", se arată în instanță. De reținut este că „Jane Doe" este doar un nume fictiv.

În ianuarie 2024, Curtea de Apel București a anulat decizia de punere sub sechestru pe proprietățile și mașinile de lux ale lui Andrew Tate.

În luna decembrie 2023, Tribunalul București a decis că Andrew și Tristan Tate pot să părăsească Bucureștiul și județul Ilfov, cu încuviințarea instanței. Această decizie a venit după ce în noiembrie 2023, instanța a dispus înlocuirea obligaţiei inculpațillor Andrew Tate, Tristan Tate, Georgiana Naghel și Luana Radu de a nu părăsi municipiul Bucureşti şi județul Ilfov, cu obligaţia inculpaților de a nu părăsi teritoriul României