CEO-ul Moderna recunoaște că firma a făcut 100.000 de doze de vaccin anti-COVID în 2019, chiar înainte de a începe pandemia! VIDEO

Postat la: 10.03.2023 17:17 | Scris de: ZIUA NEWS

CEO-ul Moderna recunoaște că firma a făcut 100.000 de doze de vaccin anti-COVID în 2019, chiar înainte de a începe pandemia! VIDEO

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a recunoscut, în timpul unei discuții cu Forumul Economic Mondial (WEF), că firma producea deja vaccinuri împotriva coronavirusului Wuhan (COVID-19) încă din 2019, cu câteva luni înainte ca pandemia să înceapă oficial. Recunoașterea a avut loc în timpul unei sesiuni de discuții din 19 ianuarie a conferinței WEF 2023 din Davos, Elveția, intitulată "Starea pandemiei".

În timpul sesiunii, jurnalista Sasha Vakulina, care modera panelul, i-a cerut lui Bancel să discute despre dezvoltarea, adoptarea și extinderea vaccinurilor Moderna în ceea ce privește modul în care compania a răspuns la creșterea diferitelor variante de coronavirus. În răspunsul său, Bancel a recunoscut că firma producea deja vaccinuri COVID-19 încă din 2019, cu câteva luni înainte ca primele cazuri să ajungă în Europa și America de Nord.

"Așadar, vestea grozavă față de 2020, unde ne aflăm astăzi, este că avem capacitate de producție", a spus Bancel. "Când a avut loc pandemia, Moderna fabricase 100.000 de doze în 2019 pentru întregul an". (Related: Moderna intenționează să lanseze vaccinuri cu ARNm pentru alte boli, inclusiv pentru cancer). Mai mult, Bancel a recunoscut că firma știa că va exista o pandemie globală în 2020.

"Și îmi amintesc că am intrat în biroul meu de producție și am spus: "Ce-ar fi să facem un miliard de doze anul viitor?"", a adăugat el. "Iar ei se uită la mine puțin ciudat și spun: "Ce?". Iar eu spun: "Da, trebuie să facem un miliard de doze anul viitor, va fi o pandemie"". Clipul cu mărturisirea lui Bancel s-a răspândit rapid pe toate rețelele de socializare în zilele și săptămânile care au urmat declarației sale. Kate Cronin, o purtătoare de cuvânt a Moderna, a susținut imediat că este "total incorect" să se sugereze că Bancel a recunoscut că firma va fabrica vaccinurile COVID-19 în 2019.

Mai mult, mai multe instituții media mainstream au venit, de asemenea, în apărarea directorului general al Big Pharma, susținând că vorbele sale au fost interpretate greșit în mod deliberat. Sudiksha Kochi, care a scris pentru USA Today, a susținut că Bancel nu a spus niciodată în mod specific că firma a fabricat 100.000 de vaccinuri COVID-19 în 2019, scriind: "Moderna a făcut aproximativ 100.000 de doze de vaccin în 2019 pentru toate produsele companiei".

Sophia Tulp, care a scris pentru Associated Press, a reiterat afirmația lui Kochi, subliniind că transcrierile altor interviuri cu Bancel arată că acesta a făcut remarci similare în trecut, care arată clar că cele 100.000 de doze la care a făcut referire se referă la toate vaccinurile fabricate de Moderna în 2019. Tulp mai susține că persoanele care au distribuit clipul lui Bancel au interpretat greșit în mod deliberat cuvintele acestuia.

"Utilizatorii de pe rețelele de socializare care au distribuit acest clip pentru a sugera că Bancel recunoștea că a prezis pandemia și că a produs preliminar vaccinuri, ignoră faptul că el nu specifică despre ce fel de doze vorbește atunci când menționează producția din 2019", a susținut ea. "Interviurile anterioare cu Bancel, în care acesta face remarci aproape identice, arată, de asemenea, în mod clar că el compară dozele din 2019 ale oricărui tip de vaccin cu capacitatea îmbunătățită pusă în funcțiune odată ce virusul a început să se răspândească rapid la începutul anului 2020."

Dar ceea ce nu reușesc să sublinieze mass-media este că aceste declarații anterioare ale lui Bancel îl arată, de asemenea, că a recunoscut că a dezvoltat vaccinuri COVID-19 înainte de pandemie. Într-o apariție pe CNBC la începutul lunii ianuarie, jurnalista Rebecca Quick a comentat că, în cadrul ultimei sale întâlniri cu Bancel, în timpul unei reuniuni WEF la începutul anului 2020, directorul general a recunoscut că Moderna lucra deja la un vaccin COVID-19, chiar dacă la acel moment boala nici măcar nu avea încă un nume.

"Îmi amintesc ... vorbeați despre faptul că, de fapt, lucrai la un vaccin pentru COVID", a spus Quick. "În acel moment, COVID-19 nici măcar nu exista cu adevărat în mintea noastră". "Cred că nu exista un nume la acel moment", a răspuns Bancel. Urmăriți clipul integral de la Forumul Economic Mondial în care Stephane Bancel, directorul general al Moderna, recunoaște că a produs mii de doze de vaccin COVID-19 în 2019, chiar înainte de a începe pandemia.