Un ziar din 1924 a facut cinci predicții incredibil de precise pentru anul 2024 FOTO

Postat la: 29.01.2024 06:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Un ziar din 1924 a facut cinci predicții incredibil de precise pentru anul 2024 FOTO

Paul Fairie, cercetător la Universitatea din Calgary, a readus în actualitate predicțiile unui ziar din anul 1924 pentru următorii 100 de ani.

Potrivit unui articol din 1924, se anticipa o creștere exponențială a numărului de automobile, iar orașele din 2024 urmau să aibă "autostrăzi care traversează inima orașului". Totodată, articolul spunea că avioanele vor zbura cu viteze incredibile, dar și faptul că noile tehnologii vor "atrofia" picioarele oamenilor și vom avea probleme cu condiția fizică.

1. Automobilele vor circula pe șosele de mare viteză prin centrul orașului

Articolul precize că apariția marilor șosele, bulevarde și autostrăzi, care traversează centrele orașelor, cu benzi multiple și drumuri cu trei niveluri. "În orașul din 2024, prezice această autoritate, vor exista drumuri cu trei etaje, autostrăzi de viteză prin centrul orașului, zgârie-nori cu intrări pentru automobile de până la 15 etaje". Deși poate că nu avem chiar zgârie-nori cu intrări pentru autovehicule, avem clădiri de parcare care urcă pe mai multe niveluri.

2. Clădirile de apartamente vor avea 100 de etaje, terenurile agricole vor fi reduse

"În 2024, vom urca până la 100 de etaje în aer... Orașul nostru, un stup, cu o populație uriașă, va înghiți fermele unei cincimi din națiune. În 2024, sloganul nostru va fi 'mai mult!'." Deși relativ limitate, există câteva clădiri de apartamente cu 100 de etaje. În SUA, Coreea de Sud, India, Rusia, Emiratele Arabe Unite, China, Arabia Saudită, Australia și Rusia, numeroase blocuri de apartamente au mai mult de 70 de etaje. Și au avut dreptate în ceea ce privește reducerea terenurilor agricole. Națiunile din întreaga lume au redus terenurile agricole și casele pentru stilul de viață pentru a construi noi suburbii și orașe, inclusiv aici, în Noua Zeelandă.

3. Oamenii vor ajunge în spațiu

De asemenea, era prognozată explorarea spațiului, o viziune care, deși îndeplinită parțial, a devenit realitate pentru umanitate, chiar dacă nu pentru fiecare individ în mod direct. Totuși, explorarea spațiului trece într-o nouă etapă datorită unor instrumente extrem de puternice precum Telescopul James Webb, care ne oferă informații despre întreaga galaxie.

4. Picioarele bărbaților se vor "ofili" din cauza subutilizării

"Un eminent om de știință a prezis că peste un secol picioarele bărbaților se vor atrofia din cauza lipsei de exercițiu, din cauza utilizării continue a automobilului." Aveau dreptate în legătură cu faptul că oamenii efectuează mai puține exerciții fizice din cauza tehnologiei și chiar că picioarele oamenilor nu sunt "ofilite", totuși rezistența fizică a multora dintre noi este mult mai mică decât a celor din 1914.

5. Avioanele vor avea o viteză incredibilă

"Avioanele se vor deplasa cu o viteză pe care acum o considerăm incredibilă, dar oamenii din acea epocă nu se vor gândi la asta mai mult decât ne gândim noi acum la recordurile de viteză actuale", mai spun predicțiile. Este adevărat faptul că avioanele de astăzi ating viteze de neimaginat pentru cineva care a trăit acum 100 de ani. Tot la capitotul viteză, în articol se prezicea că oamenii vor efectua foarte ușor călătorii pe alte planete, dar viteza dispozitivelor noastre încă nu este atât de mare.