Un medic a SLĂBIT peste 20 de kilograme, renunțând la dietele clasice. Ce mănâncă acum, pentru a se menține în formă

Postat la: 19.01.2024 10:34 | Scris de: ZIUA NEWS

Un medic a SLĂBIT peste 20 de kilograme, renunțând la dietele clasice. Ce mănâncă acum, pentru a se menține în formă

O doctoriță din Statele Unite, în vârstă de 43 de ani, care cântărea mai bine de 100 de kilograme, a încercat tot felul de diete și planuri de slăbire, fără prea mari rezultate. Însă, până la urmă, a găsit cea mai bună opțiune și a reușit să se mențină în formă.

De altfel, dr. Betsy Grunch, fiind neurochirurg specializat în chirurgia coloanei vertebrale, ea își sfătuia adesea pacienții să slăbească pentru a le atenua durerile de spate. Totuși, pregătirea sa medicală a inclus prea puțină educație nutrițională.

„Unul dintre cei mai mari vinovați ai bolilor degenerative ale coloanei vertebrale este greutatea corporală, iar faptul că nu am avut o pregătire educațională bună cu privire la bazele nutriției este oarecum trist", a spus ea.

În anul 2018, Betsy ajunsese la un punct de cotitură, atunci când a avut o problemă de sănătate și a știut că trebuie să-și schimbe stilul de viață.

Cântărea aproximativ 100 de kilograme, dar a reușit să scape de 20 dintre ele, în decurs de un an și jumătate. Ea a făcut ajustări dieta ei și a reușit să-și mențină noua siluetă timp de patru ani. Ulterior, ea a mai apelat și la un medicament pentru diabet, cu ajutorul căruia a mai dat jos încă aproximativ 15 kilograme.

Betsy a fost mereu activă,iar acum face sport și merge la sală. Totuși, înainte de acest moment, cu o meserie solicitantă și mamă a doi copii, ea nu a mai ținut cont de ce și cum mănâncă, iar greutatea sa a crescut constant.

A început să aibă diverse dureri, despre care credea că erau exacerbate de greutatea ei. Schimbarea a venit în 2018, când s-a aplecat să-și ridice băiețelul și a suferit o hernie de disc.

„Singura variantă pe care am văzut-o a fost schimbarea completă a modului meu de a gândi și de a aborda stilul meu de viață", a spus Grunch.

Ea a aflat că trebuie să adopte o abordare holistică a pierderii în greutate și să gândească pe termen lung pentru ca rezultatele să dureze. A decis să încerce postul intermitent, mâncând toată mâncarea ei pentru ziua într-o fereastră de șase ore. Ea a încercat inițial ferestre de mâncare mai scurte, ceea ce i s-a părut nesustenabil.

Cercetările arată că nu există nimic special în postul intermitent pentru pierderea în greutate și nu funcționează pentru toată lumea, pentru că poate fi dificil de menținut, dar îi ajută pe unii oameni să rămână la un deficit de calorii, care este necesar pentru pierderea în greutate.

De asemenea, Grunch a trecut de la o dietă bogată de tip fast-food la una bogată în proteine și alimente integrale și săracă în carbohidrați.

Proteinele sunt utile pentru pierderea în greutate, deoarece conferă senzația de sațietate și ajută corpul să mențină mușchii în timpul unui deficit de calorii.

De asemenea, femeia obișnuia, în trecut, să număre caloriile pentru a se asigura că are un deficit, dar a considerat că acest lucru nu îi ocupa prea mult timp, pe termen lung.

„Odată ce am început să implementez aceste modificări, greutatea a scăzut destul de repede", a conchis ea.