Tribul unic în lume în care femeile oferă plăceri vizitatorilor care le calcă pragul, iar scăldatul este „interzis"

Postat la: 24.09.2023 22:01 | Scris de: ZIUA NEWS

Tribul unic în lume în care femeile oferă plăceri vizitatorilor care le calcă pragul, iar scăldatul este „interzis

Tribul Himba, o comunitate indigenă cu o populație estimată la aproximativ 50.000 de persoane din Namibia, continuă să păstreze tradițiile lor unice și fascinante.

Acești oameni, în principal crescători de animale, au găsit moduri speciale de a supraviețui și de a se conecta cu vizitatorii lor, chiar dacă unele dintre practicile lor pot părea neobișnuite, conform Daily Star.

Himba pune accent pe strângerea de resurse esențiale, cum ar fi hrana și apa, construirea de case tradiționale pentru membrii lor și îngrijirea culturilor locale. Cu toate acestea, unul dintre aspectele lor distinctive este interdicția asupra scăldatului, înlocuită de ceea ce ei numesc „băi de fum". Această practică implică formarea unui nor de fum și utilizarea unei rășini aromatice și unt, deoarece se crede că acest amestec neobișnuit alungă insectele.

Dar ceea ce poate părea și mai remarcabil este modul în care femeile Himba interacționează cu vizitatorii. Când oaspeții străbat pragul casei lor, pot primi propuneri din partea unor femei, cu binecuvântarea și consimțământul soților lor. Într-un ritual specific, soțul doarme în afara casei pentru a evita un posibil conflict pornit de la gelozie.

Membrii tribului Himba sunt învățați să se descurce singuri în toate aspectele vieții lor, de la hrana lor, la religie și cultură. Ei îl venerează pe zeul lor, Mukuru, iar credința lor se bazează pe un cult al strămoșilor morți, în care cei decedați servesc ca mesageri între Dumnezeu și cei vii. Această legătură profundă cu spiritualitatea și strămoșii lor face parte integrantă din cultura lor și îi definește în mod distinct.

De asemenea, trebuie menționat că în tribul Himba, unele femei sunt căsătorite cu același bărbat, practicând poligamia și fiind dornice să ofere diferite servicii cu cei care trec pragul tribului lor. Ei sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru deschiderea lor față de vizitatori, un aspect notabil al culturii lor care a atras atenția celor din afara tribului.