Sute de musulmani au protestat față de concertul Coldplay din Indonezia, susținând că trupa este "propagandistă" LGBTQ

Postat la: 20.11.2023 14:48 | Scris de: ZIUA NEWS

Sute de musulmani au protestat față de concertul Coldplay din Indonezia, susținând că trupa este

Aproximativ 300-500 de persoane au participat miercuri la protestul de pe stadionul Gelora Bung Karno din Jakarta, după ce apelurile pentru anularea concertului au eșuat.

Peste 70.000 de persoane au asistat la concertul trupei Coldplay, singura escală a trupei în Indonezia în cadrul turneului lor "Music of the Spheres World Tour". Biletele au fost epuizate la câteva ore de la punerea în vânzare. Protestatarii proveneau din mai multe grupuri musulmane diferite, inclusiv unul care se autointitulează "mișcarea anti-LGBT".

Mulți dintre ei făceau parte dintr-un grup care se autointitulează "mișcarea anti-LGBT", iar atunci când au fost confruntați de poliție, protestatarii au început să se împingă și să se ciocnească cu ofițerii. Aceștia i-au huiduit pe spectatorii care au sosit la stadion și au strigat acuzații că ar fi susținători LGBTQ, potrivit presei locale.

Unii purtau bannere care îi acuzau pe cei de la Coldplay de "propagandă LGBT" și de afectarea "credinței și moralei" țării. Homosexualitatea este legală în Indonezia, cu excepția provinciei Aceh, foarte conservatoare și islamică. Concertul a fost criticat și de Anwar Abbas, vicepreședintele Consiliului indonezian Ulema, organismul de reglementare islamică din Indonezia.

"Știm că Coldplay susține LGBT, dar acum întrebarea este dacă comportamentul LGBT este în conformitate cu... constituția noastră?", a declarat el miercuri, potrivit raportului AFP, într-un comunicat. "Există șase religii recunoscute în această țară și niciuna dintre ele nu permite și nu tolerează practica LGBT". Peste 4.000 de polițiști au fost desfășurați pentru a menține liniștea la concert.