S-a îmbătat și a vrut să se bată cu un tigru la Zoo Bârlad

Postat la: 28.08.2023 11:18 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a îmbătat și a vrut să se bată cu un tigru la Zoo Bârlad

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul bărbatului muşcat de un tigru, duminică, la Grădina Zoologică din municipiul Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în urma primelor cercetări efectuate, a reieşit că bărbatul în vârstă de 46 de ani, din comuna Perieni, se afla în vizită la grădina zoologică însoţit de un alt adult şi un minor şi ar fi încercat să provoace animalul.

„Pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi depăşit zona de siguranţă a curţii în care se afla un tigru bengalez, s-ar fi urcat pe gardul cuştii şi ar fi băgat piciorul stâng printre gratiile cuştii pentru a lovi tigrul. Bărbatul ar fi fost prins cu ghearele de gleznă de către femela tigru aflată în cuşcă şi muşcat în zona labei piciorului, fiindu-i provocate leziuni la nivelul gleznei stângi. Bărbatul a reuşit să se elibereze şi a primit primul ajutor de la martorii aflaţi în zonă. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean, solicitaţi să intervină la acest caz, bărbatul prezenta o plagă anfractuoasă cu lipsă de substanţă şi fractură deschisă la glezna stângă.